Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. rugpjūčio 5 d., sekmadienis

Ukrainietiški barščiai

Draugė grįžo iš Ukrainos ir atvežė lauktuvių. O ką galima man atvežti? Tik knygą:) Tai pati geriausia dovana, bent jau man.
Daug visokiausių knygų, iš įvairiausių kraštų turiu, bet tokios neturiu. O nuo šiol turėsiu:) Ačiū tau Elena. Laaaabai:)
O atsivertusi radau begales barščių, žuvies, mėsos, pyragų, paukštienos receptų. Visai kitokių, nei mes esame įpratę, ne europietiškų.
Taigi, pasisėmusi patirties iš knygos, nutariau šeimą pavaišinti tikrais ukrainietiškais barščiais.
500 g jautienos su kaulais (naudojau šonkaulius)
4 burokus
1/4 kopūsto
2 morkas
1 svogūną
2 česnako skilteles
2 bulves
2 pomidorus
1 skardinę pupelių
petražolių
lauro lapų, kvepiančiųjų pipirų
aliejaus
druskos
cukraus
2 šaukštų obuolių acto

Pasakysiu taip...nesudėtinga, bet laiko trunka labai ilgai. Jeigu nori pagaminti tikrus  ukrainietiškus barščius. Svarbu sekti eiliškumą (bent jau taip rašo knygoje)

Pirmiausia verdu sultinį. 2,5 valandos verdu jautienos šonkauliukus ant nedidelės ugnies. Išgriebiu šonkaulius, nupjaustau mėsą, ir grąžinu toliau virti 30 minučių. Kol virė šonkauliai, sukapoju smulkiai svogūnus, sutarkuoju morkas, burokus, pomidorus (be odos). Tada keptuvėje apkepu svogūnus, sudedu burokus, morkas, pomidorus ir troškinu. Jeigu trūksta skysčio - pilu sultinį, o, kad burokėliai neprarastų spalvos įpilu actą. Burokėlius su kitomis daržovėmis troškinu apie 30 minučių.
Išimu iš puodo mėsą, kaulus. Perkošiu. Kadangi lieka labai koncentruotas sultinys, pripilu vandens. Pridedu lauro lapų, pipirų, druskos. Sudedu kubeliais supjaustytas bulves, susmulkintą kopūstą. Verdu 30 minučių. Per tą laiką keptuvėje išsitroškina burokėliai su morkomis, svogūnais. Taigi, supilu keptuvės turinį į puodą, sudedu pupeles ir dar 15 minučių verdu ant labai silpnos ugnies, derindama skonius ( kad nieko netrūktų...druskos, pipirų, cukraus, rūgšties).
Kai viskas suderinta, išjungiu ugnį, suberiu sutraiškytus česnakus ir palieku nusiraminti dar 20 minučių uždengtus.
Be abejo, trūko česnakinių "pampuškų", bet čia jau kitam kartui.

Šioje protingoje knygoje rašo, kad barščius būtina valgyti su grietine. Todėl kai kas juos taip ir valgė:)
Man jie nerealiai skanūs. Visai kitokie nei http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/01/burokeliu-sriuba-su-kukuliukais.html Jeigu rašyčiau pažymį, tai būtų 10 su pliusu. Nors knygoje buvo aprašyta begalės niuansų, receptų, dalies labai laikiausi, kai kurių nelabai ( kartais naudoja kepintus miltus, bet net patys rašo, kad nebūtinai)...bet aš vis tiek negaliu atsidžiaugti, kiek dar malonumo manęs laukia ateityje, gaminant barščius ir ne tik juos.

3 komentarai:

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu