Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. rugpjūčio 6 d., pirmadienis

Mamos naminiai varškėtukai

Tai vienas iš nuostabiausių vaikystės prisiminimų, kai mama prikepdavo kalną varškėtukų, o mes juos plukdydavome gausiame grietinės vandenyne:) Nesuprantu, kaip mama nesibardavo...tiesa, poto lėkštes išlaižydavome, bet vis tiek aš dukrai neleidžiu (nors gal ir leisčiau, bet tiesiog ji taip net nepradėjo jų plukdyti).
Kepti naminiai varškėtukai su daug grietinės ir cukraus...ne uogienės...būtent cukraus. Laaaabai greitai pagaminami, iškepami ir gausiai valgomi.
Varškėtukams reikės:
500g varškės
2 kiaušinių
3 didelių, su kaupu šaukštų miltų
aliejaus kepimui
druskos, cukraus
Varškę sutrinu šakute, įmušu kiaušinius, suberiu druską, cukrų ir gerai ištrinu dubenyje. Miltus supilu ir sumaišau rankomis su likusiu turiniu. Keptuvę švelniai įkaitinu su aliejumi. DĖMESIO, KEPTI TIK ŽEMOJE TEMPERATŪROJE!!!!!. Drėgnomis rankomis formuoju varškėtukus ir kepu pastoviai vartydama, nes jie žiauriai greitai svyla:)
TOBULI !!!!!!!!!!!!!!!!!

4 komentarai:

  1. kaiptik šiandien svarstėm, ką daryt su varške :) aš taip norėjau keptų varškėčių, bet mamai jie nelabai gaunas, tai valgėm varškės apkepą :D bet dabar gausiu pati pagal tavąjį receptą pamėgint kept :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rosita, būtinai išbandyk, tai ypač nesudėtinga ir labai greita:))

      Panaikinti
  2. Man irgi namie jie nesigauna tobuli, sveciuose irgi tokiu neteko rast, bet mokykloje, pamenu, budavo idealus! ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vilma, manau visas gudrumas tame, kad reikia kepti ant nedidelės ugnies ir dažniau pavartyti:)Dažniausiai man jie prisvyla, nes užsisvajoju ar užsiplepu:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu