Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. rugpjūčio 20 d., pirmadienis

Kvapnus kalakutienos troškinys

Kai šviečia saulė ir šilta, visiškai nebesinori kuistis virtuvėje. O ir sodo gėrybės pačiame derėjime. Nespėju konservuoti mamos pridovanotų gėrybių, pomidorų http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2011/09/pomidoru-padazas-su-dziovintais.html, agurkų, kopūstų http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/02/labai-skani-kopustu-misraine.html (vienas stiklainukas užsiliko ir buvo suvalgytas po daugiau nei pusės metų, skonis išliko nepakitęs, gal net skanesnis), o dar pasigirdo signalų, kad jau grybai miškuose pradėję dygti. Todėl gaminu tik greituosius patiekaliukus. Kadangi mūsų šeimoje visi mėgsta šlapią maistą, todėl troškiniai labai populiarūs. Nidos  įkvėpta http://www.nidosreceptai.lt/pagrindiniai-patiekalai/tailandietisko-maisto-gaminimas-stir-fry-patiekalai/, šiandien pasiūliau kvapnųjį kalakutienos troškinį.
1 nedidelės kalakuto šlaunelės be kaulo
2 svogūnų
2 morkų
250g šparaginių pupelių
6 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje

Marinatas kalakutui. Reikės:
1 valg.šaukšto sojos padažo (turėjau tik su sezamo sėklomis, bet galima naudoti ir paprastą)
1 valg. šaukšto ryžių acto
1 arb.šaukštelio kepintų sezamų aliejaus
1 valg. šaukšto aliejaus
2 skiltelių traiškytų česnakų
1 arb.šaukštelio medaus
Supjausčiusi kalakutieną gabalėliais, marinuoju 3 valandas. Svogūnus supjaustau žiedais, morkas riekelėmis, pomidorus padalinu į 3 dalis.
Iš marinato ištraukusi ir nusausinusi mėsą, apkepu įkaitintoje keptuvėje po 1 minutę ant kiekvienos pusės, po to sudedu saulėje džiovintus pomidorus, svogūnus, morkas. Nemaišau. Nuo pomidorų aliejus padeda mėsai kepti ir išleisti sultis, o daržovės tuo tarpu garinasi ir geria kvapus. Suberiu šparagines pupeles po 5min. ir vėl nemaišau. Troškinu 7 minutes. Prieš pateikdama į stalą viską švelniai permaišau ir palieku, išjungusi ugnį, uždengtame puode dar 7 minutes įsigerti pomidorų, sojos sūrumui, bei pasklisti medaus, morkų, svogūnų saldumui.
Daržovės visos liko traškios, kas mane visada žavi, o mėsa sultinga. Gal galima viską būtų kepti ir ilgiau, bet aš bijojau, kad daržovės per daug nesuminkštėtų.

5 komentarai:

  1. Jetus kaip skanu!!! Ryte pietų užsinorėjau :D Labai patinka, Odeta, kaip gaminate, "my style" :) Niam :). Skaitytoja.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai džiaugiuosi, kad patinka mano virtuviniai "šedevrai". Ačiū.
    Jeigu mėgstate jūros gėrybes, būtinai pasigaminkite Krevetišką plovą, jis mūsų šeimoje atradimas Nr.1

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Odeta, jis kaip tik ir mano eilėje pirmas, nekantrauju išbandyti ;)
      Skaitytoja

      Panaikinti
  3. Odeta!! Bravo!! Nuostabiai atrodo troškinys - sužadinai visus apetito receptorius:) O tavąjį krevetišką plovą esu užsirašiusi pirmu numeriu pabandymui.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nida, ačiū:) Pabandyk būtinai, galima vietoj dž.pomidorų dėti pagal savo fantaziją, bet ryžius krevečių sultinyje virti būtina.
    Čia ne į temą, bet nusipirkau ledų priedą prie KA...ar pavyks bloge atgaivinti Tavųjų ledų su bazailikais receptuką?

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu