Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. rugpjūčio 8 d., trečiadienis

Krevetiškas plovas

Galva sprogsta nuo noro ką nors pagaminti, ko dar nesu išbandžiusi. Kas būtų greita, nesudėtinga ir laaaaabai skanu. Čia vėl "Katino dienos" pasitarnauja su tobulo dydžio šviežiomis krevetėmis. Man patinka ne per didelės. Didelės krevetės man būna per mėsiškos, sausokos, praradę didžiumą aromato. Tada jau geriau rinktis omarą, jauną nediduką. Kuris bus milijoną kartų gaivesnis, sultingesnis, kvapnesnis nei didelės krevetės. O jeigu visai nevaidinant, man pačios skaniausios šiaurinės krevetės. Tos nedidukės, saldžios...uch krevetytės:)))
Bet aš jau čia visai nuklydau į lankas. Parsitempusi namo 1/2 kg šviežutėlaičių krevečių teko smegeninę pasukti kaip pavaišinti savo šeimą. Peržvelgusi savo blogą nusprendžiau pagaminti ryžius su krevetėmis ir saulėje džiovintais pomidorais. Kažkoks susidėliojimas gimė galvoje spontaniškai.
Pavadinau krevetišku plovu, nes tai ne paelija, ne risotas ir iš tiesų, net ne plovas, bet ne mažiau skanus:
1/2 kg krevečių
1/2 kg apvaliagrūdžių ryžių
300g saulėje džiovintų aliejuje marinuotų pomidorų indelio
1 didelės skiltelės česnako
šaukštelio raudonėlio

Išdorojau krevetes. Galvų, lukštų neišmečiau, išviriau sultinį.
Krevečių sultiniui:
Krevečių galvų ir lukštų
1 svogūno
5 kvapniųjų pipirų
1l vandens
1/2 arb.šaukštelio šafrano
1 čili pipiriuko
Sultinį verdu 40 minučių. Po to nukošiu per sietelį ir atvėsinu.
Ryžius nuplaunu. Užpilu juos atvėsusiu sultiniu ir užverdu. Pavirusi 5 minutes išjungiu ir palieku neatidengusi puodo, brinkti. Tuo tarpu pasiruošiu krevetes.
Keptuvėje įpilu šlakelį aliejaus iš džiovintų ir marinuotų pomidorų, įberiu druskos, sudedu krevetes. Joms apkepus dedu pomidorus ir kepu apie 5 minutes. Tuo metu ryžiai išbrinksta. Prieš dedant į lėkštes, išmaišau krevetes su ryžiais, smulkiai kapotais česnakais ir raudonėliu. Uždengiu dangčiu ir leidžiu kvapams įsigerti vieniems į kitus keletą minučių.
Krevetiškas plovas gavosi nerealiai aromatingas, birus, sodrus...visi prašė pakartoti:)))

10 komentarų:

  1. Kartais ir su dviem ingredientais gali sukurti stebuklą....labai paprasta ir jaučiu, kad labai skanu...norėčiau pabandyt ;)
    Kai kada turėsiu jūros gėrybių, varysiu ieškot receptų į tavo puslapį, nes mano nuomone kol kas esi vienintelė iš blogerių taip išmananti apie jas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Laura, ačiū už pagyras. O jeigu tik kils klausimų, būtinai rašyk,jeigu tik žinosiu, būtinai pasidalinsiu patirtimi. Rudeniop važiuosiu į Vietnamą, noriu išmokti gaminti jūros gėrybes ir ne tik jas ne europietišku stiliumi ir ne su kokoso pienu. Nes mano manymu, tai lengviausias būdas surytietinti:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pilna burna seilių - tikrai ;) mėgstu jūros gėrybes, nors nedažnai gaminu ;) jetus, kaip prasisukčiau pro tą lėkštę ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pakviesčiau prasisukti, bet deja, viską sukirtome:)Ačiū:)

      Panaikinti
  4. Odeta, lauksiu įspūdžių ir krūvos autentiškų receptų iš Vietnamo ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oi kaip apetitiškai atrodo tas neįprastas plovas! Gera mintis panaudoti lukštų sultinį. Nekeista, kad visi prašė pakartot :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai rekomenduoju išbandyti. Tikrai tikrai patiks:)

      Panaikinti
  6. Hmm, o jei dar ziupsneli parmezano, ar dziugo, net seile nutyso....

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nežinau, nes tas nerealus aromatas nuo krevečių sultinio ir krevečių + džiovintų pomidorų suktinio?...sūrį visada galima užsiberti, bet aš šiuo atveju nedėčiau...na, nebent trūks sūrumo, pikantiškumo (nors krevečių sultinyje čili suteikė pikantiškumo). Jokiais būdais neatkalbinėju, nes dedame ir prie picos kečiupo ir prie barščių grietinės ar makaronai be sūrio drožlių atrodo neišsivaizduojami. Siūlau: paragauti be sūrio, o po to užsiberti kampelį, o dar po to apsispręsti kaip skaniau.......su ar be:))))))) Svarbiausia, būtinai pasigaminkite, nes tai, patikėkite nerealu...ir būtinai parašykite kaip jums labiau patiko.

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu