Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. rugpjūčio 2 d., ketvirtadienis

Garinti avienos kotletukai graikiškais motyvais

Artėja ruduo, dėdė vėl augina avinukus mūsų šeimai. Gal todėl, kad mes nelabai draugaujame su kiauliena, bet avieną, jautieną, triušieną, antieną liaupsiname. Tikriausiai, kad visos šios mėsos turi savitą, tik joms būdingą skonį, struktūrą. Tiesa, mėgstame ir veršieną, bet parduotuvėse gražios labai retai galima nusipirkti, o į turgų kojos nepribėga.
Taigi, labai mėsiškai vakarienei prireiks:
300 g maltos avienos
200 g maltos jautienos
1 cukinijos (nedidukės)
1 svogūno
3 šaukštų kukurūzų krakmolo
druskos, maltų pipirų mišinio
1 cukinijos garnyrui
1 šaukšto citrinos sulčių

Padažui (tipo Tzaziki):
1 natūralaus jogurto indelio
1 česnako skiltelės
1 vidutinio dydžio šviežio agurko
1 mėtų šakelės
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų
O gaminama viskas nerealiai greitai ir lengvai. Sutarkuoju burokine tarka cukiniją, svogūną smulkiai sukapoju ir sumaišau visus kotletukams skirtus ingredientus.  Formuoju kotletukus ir dedu į garpuodį garintis. Tuo tarpu supjaustau kitą cukiniją pagaliukais, pabarstau druska, pipirais, pašlakstau citrina, išmaišau ir palieku keletą minučių pasimarinuoti.
Ruošiu jogurtinį padažą, tipo Tzaziki. Nupilu nuo jogurto skystį. Labai smulkiai sukapoju česnaką, mėtas. Sutarkuoju agurką. Sudedu į jogurtą ir supylusi aliejų, bei subėrusi druską, maltus pipirus labai gerai išmaišau, vos nesuplaku.
Sakyčiau sveikuoliškai graikiškas patiekaliukas:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu