Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. rugpjūčio 4 d., šeštadienis

Bandelės su pikantišku morkų įdaru

Bandelės su įvairiausiais įdarais mano racione nugali tortus, pyragaičius su grietinėlės ar kitokių putėsių bokšteliais. Man patinka bandelės nesaldžios, o įdarai pikantiški. Kepiau su mėsa, grybais mielines bandeles http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/02/minkstuteliai-pyrageliai-su-grybais-ii.html , o dabar išbandysiu kolegės rekomenduotą varškinę tešlą.

300 g varškės
2 kiaušinių
100 ml aliejaus
2 šaukštelių sodos arba kepimo miltelių (aš naudojau sodą)
žiupsnelio druskos
2 šaukštų cukraus
1 valg. šaukšto grietinės
400g miltų
1 kiaušinio bandelių aptepimui
Varškę sutryniau su cukrumi, druska, aliejumi, išplaktais kiaušiniais, soda užgesinta grietinėje. Subėriau persijotus miltus. Išminkiau tešlą. Man ji pasirodė labai riebi ir mintyse jau nelabai džiaugiausi šiuo receptu, bet reikėjo išbandyti iki galo.
Įdarui naudojau:
4 vidutinio dydžio morkas
1 didelį svogūną
2 skilteles česnako
1 čili pipiriuką
2 valg. šaukštus pomidorų pastos
druskos, maltų pipirų
kalendros
Morkas sutarkavau burokine tarka, svogūnus, čili pipiriuką ir česnakus smulkiai sukapojau bei troškinau keptuvėje. Baigiant trokšti sudėjau smulkintą kalendrą. Palikau atvėsti.
Tada kočiojau tešlą ir dariau bandeles. Gamyba vyko labai paprastai. Iškočiotoje tešloje su stikline dariau apskritimą, dėjau morkų troškinį ir perlenkusi pusiau formavau bandeles.
Kepiau 20 minučių orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje. Kitą kartą kepčiau trumpiau ir žemesnėje temperatūroje. Labai man jos greitai parudo, bet bijodama, kad bus neiškepę, laikiau rekomenduotą laiką (be reikalo).
Bandelės gavosi skanios, riebumas  nesijuto, tešla šiek tiek priminė smėlinę sausainių tešlą. Įdaras puikus. Nors man vis tiek skanesnės http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/02/minkstuteliai-pyrageliai-su-idaru.html mielinės tešlos bandelės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu