Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. rugpjūčio 31 d., penktadienis

Anties krūtinėlė su keptų burokėlių salotomis

Kai noriu palepinti šeimą ar draugus, ypač mėsos mylėtojus, pasiūlau "išprakaituotą" http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/01/anties-krutinele-variantas-2-ir-100.html antieną ir visada žinau, kad būsiu apipilta komplimentais, o valgytojai laimingi. Gaklima ją ir kitaip paruošti http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/01/anties-krutinele-variantas-1.html, bet mane labiau tenkina "prakaituotas" variantas.
Kadangi savaitgalį nuiminėjau burokėlių derlių ir šaldytuve dar buvo užsilikę keletas orkaitėje keptų, tai pasiūliau juos prie anties krūtinėlės kaip salotas.
2 anties krūtinėlių
grubiai rupios jūros druskos
3 burokų

Burokėlių marinatui:
3 valg.šaukštų raudonojo vyno acto
1 arb.šaukštelio balzamiko
3 valg.šaukštų alyvuogių aliejaus
smultintų petražolių
Anties odelę įpjaunu, apibarstau iš visų pusių druska ir dedu į orkaitę 80 laipsnių temperatūroje kepti 50 minučių. Kai jau antiena pakankamai "išprakaitavusi" dedu į labai įkaitintą, be jokių riebalų keptuvę ant odos pusės 2 minučių, po to apvertusi ant kitos pusės dar 2 minutes.
Tuo tarpu supjaustau keptus burokėlius, apšlakstau marinatu ir kol antis kepa, jie marinuojasi.
Nuostabus patiekalas tiek šventei, tiek ir be jos.

4 komentarai:

  1. Kur ir kokią perkate anties krūtinėlę? Šaldytą? Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  2. Irma, antieną perku ūkininkų turguje, Fabijoniškėse, priešais Maximą. Berods 2 ar tai 3 skyrelis įėjus pro duris, kairėje. Jeigu iš godumo daug prisiperku, tai užsišaldau, bet dažniausiai naudoju šviežią. Kepsnys būna sultingesnis.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Niam ...užpavydėjau kokio kąsnelio ♥

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nebeturiu...mielai pavaišinčiau. Bet savaitgalį kepėme avinuko koją...tai dar turiu likutį;) Smagu matyti Tave sugrįžus:)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu