Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. liepos 19 d., ketvirtadienis

Žirnienė su rūgštynėmis

Vasara, man toks laikmetis, kai dukra išvyksta atostogauti pas močiutę. Liekame dviese namuose...ir ateina visiškas tinginizmas. Nėra kam nei į parduotuvę nueiti, nei valgyti išvirti, o jeigu ir yra, tai valgytojų nėra. Kur? Lekia su dviračiais, lekia pas draugus ar tiesiog kažkur lekia:) Bet kai išviriau iš įvairių spintelių resursų šią žirnienę, dingo iš puodo su pagreičiu. Nežinau, ar tai naminio maisto ilgesys, ar pasiilgimas sriubos, bet, kad ji nuostabiai paprastutė ir labai labai skani gavosi, tai faktas.
Sriubytei reikės:
avienos kauliukų
1 svogūno
2 šviežių morkų
1 česnako skiltelės
stiklinės žirnių (turėjau skaldytus)
didelės saujos rūkštynių
1 čili pipiro be sėklų
kvepiančiųjų pipirų žirneliais
lauro lapų
Apžvelgus visus virtuvinius resursus supratau, kad klasikinės žirnienės nesigaus, rūgštynių sriubos taip pat. O labai daugiau kažko ir nėra. Teks improvizuoti. Taigi, sriubytės virimas itin paprastas. Kai sultinys jau išviręs, sudedu supjaustytus ir trumpai apkeptus svogūnus, sukapotą česnako skiltelę ir čili pipirą, suraikytas morkas su žirniais. Po 15 minučių sudedu rūgštynes. Dar 10 minučių ir karšta sriuba garuoja lėkštėse. Ir visai nereikia čia jokių bulvių:))))))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu