Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. liepos 23 d., pirmadienis

Triušienos ragu su naminiais makaronais

VALIO VALIO VALIO!!!!! Pagaliau Lietuvoje, Vilniuje radau pirkti kietagrūdžių miltų. Nebereikės gaminti makaronų ir bet kokių miltų ir nebesigaus bet kokios spalvos tagliateliai, spagečiai, torteliniai ir t.t. http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/07/karstas-sestadienis-ir-naminiai.html Jeigu susiruošite virti makaronus ar kepti picą itališka maniera, miltus galite įsigyti "Buon Giorno" krautuvėlėje...tik visų neišpirkite, ir man palikite:))))
Makaronų gamybai naudojau:
500g kietagrūdžių miltų
5 kiaušinius
1 šaukštą alyvuogių aliejaus
žiupsnelį druskos

Gaminau kaip aprašyta knygoje
Miltus išmaišau su druska ir išberiu ant darbastalio. Tada padariusi duobutę, sumušu kiaušinius. Kiaušinius su šakute lengvai maišau į miltus. Įlieju šaukštą aliejaus. Kai su šakute nebepatogu maišyti, pradedu viską minkyti rankomis. Minkau apie 15 minučių, reikia ne mažiau 10-ies. Iš tešlos padarau gumulėlį ir suvyniojusi į maistinę plėvelę 1 valandą laikau šaldytuve. Tuo tarpu išsitraukiu makaronų gamybos mašinėle. Šį kartą pasigaminome spagečius. Džiovinau juos kol baigė virti ragu, t.y. apie 3 valandas.

Kadangi spagečių vienų negrauši. Prie jų paruošiau Triušienos ragu. Nors ragu paruošti reikalauja labai daug laiko, kadangi tai buvo gaminama savaitgalį ir sodyboje, tai krosnis ir laiko buvo:)
Triušienos ragu naudojau:
1,5 triušienos sukapotos nedideliais gabalėliais
3 svogūnus
5 nedideles baltąsias paprikas
1 čili pipirą su sėklomis
2 skardines pomidorų savose sultyse
150 ml balto sauso vyno
100ml vandens arba sultinio (kadangi naminio sultinio neturėjau, o prieš kubelius esu kategoriškai nusistačiusi, tai naudojau vandenį)
2 saliero kotų
2 česnako skiltelių
1 arb.šaukštelį rūkytos paprikos miltelių
raudonėlio, druskos, juodųjų pipirų, lauro lapų
aliejaus kepimui
Apkepu triušį, išimu iš keptuvės, sudedu supjaustytus svogūnus, šiems gražiai pageltus išpilu į lėkštę. Į keptuvę supilu vyną, nugaravus alkoholiui supilu vandenį, sudedu apkeptą triušį, susmulkintus salierus, česnakus ir troškinu 1,5valandos. Suberiu stambiai pjaustytas paprikas, svogūnus, pomidorus iš skardinės ir toliau sėkmingai troškinu 1,5 valandos. Per tris valandas troškinimosi triušienos kauliukai lengvai atsiskiria. Padirbėjau atskirdama kauliukus nuo mėsos. Gal ir liko vienas kitas kauliukas, bet jau čia savomis rankutėmis teks iš dantų išsitraukti. Grąžinu troškintuvą ant ugnies ir palieku kol išvirs spagečiai. Vandeniui užvirus dedu druskos, šlakelį aliejaus ir spagečius. Verdu 6 minutes. Dedu į lėkštes ir skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu