Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. liepos 15 d., sekmadienis

Marinuoti agrastai

Kažkodėl, kai pradeda sirpti uogos, jos tai daro vienu metu. Pradžioje, jas valgai godžiai, po to apetitas po truputėli silpsta ir ateina ta diena, kai praeini pro nuostabias uogas abejingu veidu. Kad taip neatsitiktų, puolame virti uogienes, spaudžiame sultis, šaldome, kepame pyragus. Šį kartą taip man atsitiko su agrastais, kadangi mūsų šeimoje uogienės neturi pasisekimo, kažkur iš atminties iškrapščiau, kad agrastai yra labai skanu marinuoti. Receptas nesudėtingas, bet vertas išbandyti, marinatui naudojau:
1l vandens
1 su kaupu valg. šaukšto druskos
2 šaukštus cukraus
50ml acto
vyšnių ir juodųjų serbentų lapų (dėjau po 2 į kiekvieną stiklainį)
krapų
2 lauro lapų
4 kvepiančiųjų pipirų
1 gvazdikėlio
1/2 arb.šaukštelio juodųjų garstyčių
Nuskabau uodegėles agrastams, sudedu į stiklainius kartu su krapais, vyšnių ir serbentų lapais. Užverdu vandenį su druska, cukrumi, pipirais, lauro lapais, garstyčių grūdeliais. Užpilu ant uogų, lengvai pridengiu dangteliu ir palieku apie 5 min. Nupilu vandenį atgal į puodą, įpilu actą ir šiam užvirus vėl supilstau į stiklainius ir vėl palaikiusi 5min. grąžinu marinatą į puodą. Dar kartą užverdu, užpilu ir tvirtai užsuku dangtelius. Skanaus:)
Ir žydinčios mano rožės:)




2 komentarai:

  1. Jos man irgi dieviskos, o dar kvapas...gaila, kad jo neįmanoma įkelti į internetines platybes:)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu