Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. liepos 13 d., penktadienis

Gaivios salotos su grikiais

Daugiau grikių nevirsiu. Taškas. Kai paragavau juos nevirtus su šiomis salotomis, supratau, kad jų virti visiškai nereikia.
Gaivioms salotoms su grikiais reikės:
2 šaukštų sausų grikių gruopų
keleto salotų lapų (naudojau lietuviškas, iš daržo)
1 didelio arba 2 nedidelių agurkų
1 nedidelio pomidoro
1/2 nedidelio balto, saldaus svogūno
1/2 šviežio čili pipiriuko be sėklų
aliejaus (naudojau argano su alyvuogių)
druskos vos vos
maltų juodųjų pipirų žiupsnelio
Grikius užpilu verdančiu vandeniu, uždengiu ir palieku brinkti. Salotų lapus suplėšau, agurkus su bulvių skustuku pridrožiu iki sėklų (jų nededu), pomidorą be sėklų sukapoju (sėklas išskobiu), svogūną labai plonai supjaustau, čiliuką susmulkinu juostelėmis. Kol viską supjaustau išbrinksta grikiai. Lėkštės apačioje iškloju salotas, suberiu grikius, sudedu likusias daržoves. Apšlakstau argano su alyvuogių aliejumi ir pabarsčiusi pipirais ir druska tiekiu ragauti. Kadangi mes vis dar laikomės maisto derinimo pažadų, tai neapsimetinėdama pasakysiu, nors ir sveikuoliškos, bet mums šios salotos labai patiko:)

2 komentarai:

  1. Aha...nu bet vistiek termiškai apdoroji, o jau galvojau sausus triauški :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jau kai pradėsiu sausas kruopas lesti....teks pagalvoti ar kokiu "žvirbliu" nepavirtau:))

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu