Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. liepos 30 d., pirmadienis

Ešeriai druskoje su rūkytų daržovių garnyru

Mano vyras pats geriausias pasaulyje. Ir aš visai nejuokauju. Kai brangusis parvelka 4 ešerius, juos išdoroja ir būna pasiruošęs net nuskusti žvynus, mane užpuola mano sąžinės balsas ir suprantu, kad turiu gelbėti situaciją ir siūlyti iškepti juos druskoje, kad pasirodyti ne blogesne (mirkteliu kaire akimi). Aišku, kad aš čia švelniai juokauju, bet situacija labai artima teisybei.
Pažiūrėkite, ešeriai, argi jie nenuostabūs?
Ešerių kepimas labai paprastas. Jokiais būdais negalima nuskusti žvynų. Reikia tik išimti vidurius ir žiaunas. O tada pakloju rupios druskos kilimą, sudedu ešerius, prikišu česnako skiltelių, krapų, citrinų riekelių ir vėl užkloju storai rupia druska. Sudrėkinu druską purkštuko pagalba. Orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, kepu 30 minučių.
Tada ruošiu garnyrus.
Rūkytų daržovių garnyras. Apie tai reikėtų parašyti mažą priešistorę. Rūko mėsą karštai, šaltai. Žuvį. O kodėl negalima daržovių? Vieną dieną "pasistojo" toks klausimas ir pasiryžau eksperimentui. Rūkyti reikėtų šakniavaisius, nes bandyti kitas daržoves pirmam kartui dar nedrąsu. O kaip rūkyti? Žalius ar apvirtus? Todėl išsirinkau eksperimentines daržoves:
2 burokėlius
2 morkas
1 salierą
Salierą padalinusi pusiau ir po vieną burokėlį bei morką paviriau 8-10 minučių. Likusį salierą su morka ir burokėliu sudėjau rūkytis. Nevirtus įdėjau anksčiau ir rūkiau juos 1,5 valandos, o apvirtas- 1valandą. Nežinau, gal ir trumpiau galima būtų buvę rūkyti, bet pirmas kartas ir pirmas eksperimentas nenuvylė. Tiesa, nevirtos daržovės vis tik prašėsi būti apvirtos, todėl sudėjusi į verdantį vandenį viriau 10 minučių. Burokėlių salotos su puse saliero buvo suvalgytos iš karto ir "baisiausiai" išliaupsintos (net nespėjau išsitraukti fotoaparato). Mėsos gerbėjai džiaugėsi, kad salotos su lašinukais, o vegetarai "kaifavo", kad nėra jokios mėsos, o ir iš daržovių galima išgauti nerealius skonius.
Kadangi šiam vakarui liko tik puselė saliero ir viena morka, tai garnyrui pasiūliau:
1 didelis svogūnas
1 rūkyta morka
1/2 rūkyto saliero
aliejaus kepimui
druskos, pipirų
2 arb.šaukštelių raudonojo vyno acto
Viską supjausčiau pagaliukais. Svogūnus lengvai apkepinau, o po to sudėjau salierus, morkas ir dar patroškinau 10 minučių. Traškios daržovės puikiausiai tiko prie pūkinio ešerio.
 O, kad atgaivintų gomurį ir išbandyčiau savo naujausią pirkinį KitchenAid, kurio galutiniam apsisprendimui "PIRKTI" didelę įtaką padarė ir Nida http://www.nidosreceptai.lt/akimirkos/baziliku-ledai-ir-mano-meiles-prisipazinimas-kitchen-aidui/. Taigi, su KitchenAidu pagamintos salotos:
2 agurkai
2 pomidorai
2 česnako skiltelės
1 paprika
1 didelės saujos rukolos salotų
1 čili pipiras be sėklų ( dar vis turiu balkone augančių http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/07/vistienos-blauzdeles-tarp-meksikos-ir.html)
alyvuogių aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų
2 arb.šaukštelių raudonojo vyno acto

Padirbėjo mano KithenAid 5 minutes ir fantastiškos salotos jau dėjosi į lėkštes.

Nuostabus, drėgnas, švelnus, aromatingas, lengvas, gaivus ešerys iš druskos su švelniomis, rūkytomis, kvapniomis daržovėmis bei smulkiomis, švelniai pikantiškomis šviežiomis salotėlėmis:)
Manau, kad eksperimentas pavyko:)


2 komentarai:

  1. Esu kepus druskoje ešerius...tikrai tai vienas iš labiausiai tinkančiu ešeriui kepimo būdų ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laura,Man kelia košmarą žvynų valymas, o lupti odą, kaip Tu rodei, nesugebu. Kadangi šie gražuoliai gan nemaži buvo, tai druska ir suviliojo:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu