Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. birželio 15 d., penktadienis

Tuno vakarėlis

Kaip smagu, atvažiavo draugė į svečius. Pliažinsimės, džiaugsimės saule, eisime į kavines, klausysime ispanų kalbos, dalyvausime Europos futbolo čempionato "sirgime", valgysime ir tiesiog šiaip be niekur nieko mėgausimės skaniu gyvenimu. Ko daugiau ir norėti....nuostabus oras, fantastiškas maistas, papuošiantis vynas...o dar Europos futbolo čempionatas su visu savo grožiu...Ispanijoje. Ką aš galiu pasakyti, iki šiol man jie geriausi ir aš už juos sergu. Vakarykštės varžybos...tobulumo, kantrybės ir užsispyrimo demonstracija. Prisimenate antrą įvartį? kai iš trečio karto buvo įspirtas? Man žavu. Nesu nei žinovė, nei specialistė, bet žaviuosi ir natūraliai džiaugiuosi tokiu žaidimu.
Iš draugės pasiilgimo, net nusivažiavau iki futbolo...aišku, tai jumoras, bet smagus vakaras su sirgaliais, tikrais, nepailstančiais, o dar šviežias tuno kepsnys su svogūnu arba cukinija, tiesiog tobulas šauksmas "IŠGERKIME PO STIKLĄ BALTO SAUSO VYNO UŽ VISŲ PERGALES!"
Mano patiekaliukui reikia:
1 šviežio tuno file
žmogui po 1/2 svogūno
1/2 cukinijos
druskos
pipirų maltų žiupsnelio
Padažui:
saujos rukolos salotų
1 skiltelės česnako
70 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
1/2 citrinos sulčių (nedidelės)
Tuną dedu ant įkaitintų anglių, grotelių ir kepu ant vienos pusės 3 minutes. Labai matosi jo kepimas. Bąla iškepimas. Tada apverčiu ir kepu ant kitos pusės. Kai lieka tarp vieno krašto ir kito krašto apie 2cm neiškepto storio, nuimu nuo grotelių į lėkštę iškepti iki galo.
Tuo tarpu ant grotelių kepu svogūnus ir cukinijas. Svogūnas kepa po 3 minutes ant kiekvienos pusės, o poto pakartotinai dar po 1,5minutės. Viską sudėjusi į lėkštę užpilu rukolos padažu. O jį pagaminti kaip niekad paprasta. Sudedu visus ingredientus į indą ir su "blenderiu" sutrinu iki standžios masės. Užpilu žuvį bei daržoves.
Suaugusiems buvo labai skanu su keptu svogūnu, nes jis tapo saldus, o vaikams, su cukinija. Visi likome patenkinti vakariene, beliko, kas Ispanai išlošė rungtynes 4:0. man tai buvo dviguba šventė...pavyko ir kepsnys ir rungtynės:)




2 komentarai:

  1. Vien dėl žuvies pasirinkimo norėčiau į kur nors pietus... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, čia su žuvimi arti tobulumo:)) Bet Lietuviškas žuvis, mes ją be reikalo nuvertiname...ji irgi skani:) tiesiog kitokia ir kitaip.

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu