Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. birželio 11 d., pirmadienis

Ratatouille/ daržovių troškinys

Kai šaldytuve guli įspūdingo dydžio paprika, nuostabaus skonio pomidorai, saldūs svogūnai, šviežutėliai baklažanai su jaunute cukinija. Ką galima daugiau ir besuregsti? Tiesiog prašyte prašosi padaromas prancūziškas daržovių troškinys Ratatouille. Patinka man daržovių troškiniai, vegetariški. Gali jį valgyti su mėsa, žuvimi ar tiesiog vieną. Šis troškinys man gavosi šiek tiek ispaniškas, bet vis tiek vertas pabandyti:
1 baltojo, saldaus svogūno
2 česnako skiltelių (didelių)
3 pomidorų
didelės raudonosios paprikos
1 žaliosios paprikos
1 jaunos cukinijos
1 baklažano
aliejaus
druskos
provanso prieskonių
baltų ir juodų pipirų mišinio
100ml balto sauso vyno
100ml daržovių sultinio arba vandens (neturėjau sultinio, gaminau su vandeniu)
Susmulkinu svogūną ir česnako skilteles, bei apkepu aliejuje, kol švelniai pagelsta, tada sudedu susmulkintas paprikas ir vėl apkepu, apie 10 minučių, karts nuo karto maišydama. Suberiu nuluptus ir susmulkintus pomidorus, cukiniją, baklažaną. Baklažaną prieš tai palaikiau apibarsčiusi druska, kad ši ištrauktų kartumą. Viską gerai išmaišau ir vis maišydama troškinu apie 10 minučių. Tada supilu vyną, vandenį, sudedu prieskonius ir 10 minučių neatidengusi dangčio kaitinu. Jeigu paragavus, jaučiasi daržovių kietumas, patroškinti reikia ilgiau. Kadangi šiandien daržovės buvo pjaustytos smulkiai, tai 30 minučių troškinimo buvo pats tas. Skanaus:)


2 komentarai:

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu