Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. gegužės 7 d., pirmadienis

Silkė su ricotta ir pesto su pienių lapeliais

Pavasariui įsibėgėjus vis dažniau norisi būti gamtoje, o ne prie puodų. Bet gamtoje visada siautėja apetitas. Norisi gaivaus, lengvo, kad neapsunkintų pilvukų, maistelio:) Tačiau tik pasirodžius silkei ant mano stalo visos svajonės suvalgyti salotėlių, žlugo. Todėl teko pakrapštyti galvą ir šaldytuvą, lengvam užkandžiui.
Patiekalui reikės:
1 silkės (naudojau su galva, todėl teko padirbėti, ją išnagrinėjant)
250g ricottos sūrio
pesto padažo tokio, kurį jau esu aprašiusi  http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/05/kalakutienos-kotletukai-su-pesto-ir.html arba:

1 saujos rukolos salotų
1/2 saujos špinatų lapų
1/4 saujos jaunų pienių lapelių
2 šaukštų kedro riešutų (keletą minučių apkepiau sausoje karštoje keptuvėje)
2 šaukštų tarkuoto parmezano
2 skiltelių česnako
150g ypač tyro alyvuogių aliejaus
žiupsnelis druskos
Visus ingredientus sutrinu su trintuve (blenderiu) po truputi pilant aliejų.


Su šaukštu dedu ricottą į lėštę, šaukštelį pesto padažo, o ant viršaus sūdytos silkės, be jokių priedų. Ricottos švelnumas susiliejo su aromatingu pesto, o silkė puikiai papildė savo švelniu sūrumu. Man tai nuostabus atradimas:) Dar ne kartą taip valgysiu pagamintą silkutę, kol neturėsiu kantrybės sulaukti įvairiuose marinatuose paruoštos. Išbandykite ir jūs:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu