Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. balandžio 22 d., sekmadienis

Mano kepta duona pagal Aguonėlę

Galiu drąsiai pasakyti, kad mano duonos kepimo įkvėpėja yra Aguonėlė. Todėl vis nedrįsau gaminti pagal jos pateiktus duonos receptus, nes atsakomybė ir baimė, kad nepavyks tokia graži ir skaniai atrodanti, atitolindavo kepimo procesą. Bet atėjo ta diena:) Išdrįsau ir nenusivyliau. Žinoma, vėl gaminau truputi savaip improvizuodama, bet kaip pagrindą naudojau Aguonėlės http://aguonele.blogspot.com/2012/04/paprasta-duonele-su-raugu.html receptą. Ačiū Tau. Kadangi mane labai ribojo laikas, tai supaprastinau ir kepimo procesą.

Duonelės kepimui naudojau:
Raugui:
100 g  rupių kvietinių miltų
125 g vandens
10 g raugo starterio
Viską sumaišiusi ir palikau 14 val. kambario temperatūroje.

Plikiniui:
75 g viso grūdo ruginių miltų
125 g verdančio vandens
Užplikiusi palaikiau apie 2 valandas. 
            
Tešlai:
raugą
visą plikinį
325 g Rupaus malimo kvietinių miltų
100 g vandens
10 g druskos

Visus tešlai skirtus produktus sumaišiau ir palikau pridengus 40 min pastovėti kambario temperatūroje. Tada minkiau apie 15 minučių, kol nebelipo prie sienelių, tada padėjau šiltai kilti. Po 1 valandos švelniai perlenksčiau ir įdėjau į kepimo skardą baigti kilti. Kildinau apie 2,5 valandos.
Po to 10 minučių pašoviau į įkaitintą iki 240° orkaitę su garais. Tada išleidau garus ir išvėdinusi orkaitę iki 200° baigiau kepti duonelę. Kepiau apie 40 minučių. Oi, kokia nuostabi duona gavosi:)

8 komentarai:

  1. Nu ačiū ačiū tau už tokius gražius žodžius ♥ Bet aš taip pat pagirsiu tavąją duonelę! Ji taip gerai tau pavyko, taip gražiai iškilus (idealiai iškildinus!) ir korėtumas idealus. Džiaugiuos, kad įkvepiu, nes tikrai verta namie kepti duonytę :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šiandien dar vieną Tavo duonelę ruošiu išbandymams:) Namiškiai jau sako, ką čia pirksim, užeik pas Aguonėlę ir pažiūrėk ką gero iškepė?:)Tipo, gal poto ir tu nusižiūrėjusi iškepsi...Džiugu, kad Tu rašai apie duoną!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi lauksiu lauksiu rezultatu!!!
      Ka jau cia klausti, ka iskepe? geriau ziureti ka dar cia kepti is jau keptu :DD Kaip paziuriu kiek ju skirtingu esu kepus, tai manau kokia pertraukele eksperimentams reikia daryti...

      Panaikinti
    2. Oi, nesustok:)Kai tingisi gaminti, tai nors akimis yra į ką paganyti:)

      Panaikinti
  3. Labai labai graži duonelė. Aš labai atsiprašau, gal klausima ir paikas, bet kas tas ,,raugo starteris"? iš kur jo galima gauti?
    naujokas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jurgita, raugo starteris, tai yra pasigamintas ir pamaitintas raugas, kurį laikai šaldytuve. Ir kai uzsimanai duonos iš vakaro pamaitini. Raugo starterį detaliai aprašė:
      http://aguonele.blogspot.com/search/label/Raugas
      http://srovesblogspotcom.blogspot.com/2011/12/dan-lepard-lengvas-raugo-starteris.html
      http://www.kainetingiu.com/2010/11/duonos-raugas.html

      Taigi, išsireki, kuris Tau priimtiniausias ir kantriai maitini. O is tiesų, man tai buvo visai nesunku. Grįžtu iš darbo ir pamaitinu ir taip 5 dienas. O savaitgalį jau kepi duoną.
      Tik pirmą kartą kai kepsi, tai bus dar ne raugo starteris, bet jau tą kurį padėsi į šaldytuvą ir pamaitinusi, po savaitės kepsi, bus raugo starteris.
      Jeigu kas neaišku, būtinai rašyk, pabandysiu paaiškinti. Kuo senesnis raugo starteris (t.y. pastoviai naudojamas) tuo geriau keliasi, tik kas kart nepamiršk po kepimo pamaitinti.
      Dar parduotuvėje mačiau sauro raugo pirkti, bet man kažkaip maloniau savo. Tikiuosi patiks ir Tau kepti duoną:) Man nepavyko keletą kartų, bet kai gavosi, tai laimė buvo nereali:)Šokinėjau iš džiaugsmo:))

      Panaikinti
    2. Ačiū labai už
      atsakymą. Bandysiu ir aš duoną kepti.

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu