Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. balandžio 19 d., ketvirtadienis

Keptos putpelės su marinuotomis daržovėmis ir nuostabus Saint-Emilion vynas

Jeigu kada keliausite po Prancūziją, būtinai užsukite į Akvitaniją, Bordo apylinkes. Čia labai gražu: vandenynas, švelnus klimatas, vynuogynai, daug žalios spalvos, sena architektūra ir labai mieli žmonės. Be abejo, o kur dar maistas ir vynas, čia jau sunku rasti lygių. Argi ne puiku, kai viską gali gauti vienu metu? Man, tai nerealu.
Taigi, jeigu mėgstate gurmaniškai užkasti pasimėgaujant vynu, jūs tiesiog privalote pakeliauti po šias apylinkes ir būtinai užsukti į Saint - Emilion. Jis nedidukas, simpatiškas miestukas ant kalvos, kuriame gali paragauti ir nusipirkti puikaus šio regiono raudonojo vyno pas vyninką arba kito iš Bordo apylinkių kilusio balto, rožinio ar putojančio vyno jaukioje parduotuvėlėje.
Šiame Saint-Emilion regione dėl dirvožemio ir reljefo, auginamos Cabernet Franc, Cabernet Savignion, Merlot vynuogių raudonas vynas švelnesnis, nei įprastai. Kaip prancūzai sako, jis šilkinis. Ir jeigu norėsite nusipirkti butelį į savo vyno kolekciją, žiūrėkite, kad būtų Grand Cru classe. Aišku, jeigu esate žinovas, čia jų pasirinkimas pagal metus, kainas, rūšis iš vis iš kojų verčiantis. Kai pamačiau vynelį, kurio kaina " tik 12000 Eur", tai net pajuokavau, jog reikėtų gerti per pipetę, nes kiekvienas lašas aukso vertės, o man patinka vynu mėgautis atsipalaidavus ir neskaičiuoti krentančių eurų į burną.
Vasarą čia pilna turistų, o dabar miestelis ilsisi ir po truputėli ruošiasi antplūdžiui. Valosi langus ir vitrinas, dažo, šluoja...ech, vienas malonumas prieš saulutę ir pučiant šiltam pavasariniam vėjeliui išgerti taurę vyno, bei toliau tęsti kelionę...
...pro vynuogynus, kuriuose pluša prancūzai vyninkai (tik kinuose parodo, kad vynas pats pasidaro pvz.filme "Geri metai"), į virtuvę. Kurioje šiandien ruošiuosi kepti putpeles su marinuotomis daržovėmis.
Patiekalui ir marinatui naudojau:
6 putpeles
2 česnako skilteles
2 šaukštus balzaminio acto
2 šaukštus aliejaus
1 arb.šaukštelį maltos paprikos
žiupnelį druskos

Česnakus susmulkinau ir sumaišiau su likusiais ingredientais. Įtryniau putpeles ir palikau valandėlei marinuotis.
Daržovėms ir jų marinatui naudojau:
2 morkas
1 baklažaną
1 papriką
2 cukinijas
5 bulves
žiupsnelį druskos
1 šviežią česnaką su lapais
1 citrinos sultis
1 arb.šaukštelį medaus
2 šaukštus aliejaus
1 arb.šaukšelį raudonojo vyno acto ( nes man truputi daugiau rūgšties norėjosi)

Visas daržoves, išskyrus bulves, stambiai supjausčiau ir išmaišiau su likusiais ingredientais. Palikau valandėlėi marinuotis.
Po to putpeles ir marinuotas daržoves kepiau orkaitėje apie 30-35 minutes.
Negalėčiau pasakyti, kurios putpelės buvo skanesnės ar šios ar troškintos su obuoliais  http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/01/putpeliu-troskinys-prancuziskai.html, bet kad dar ne kartą jas gaminsiu, tai faktas. Daržovės?...jos tikrai nenuviliančios.

6 komentarai:

  1. Odeta, tas vaizdas pro langą: užsisukanti gatvė, kavinukė po baltu stogu, krautuvėlės pastato pirmajame aukšte - viskas man matyta kažkokiame filme, lygiais iš to pačio lango buvo filmuotas vaizdas...
    Tavo abu putpelių receptai puikūs ir paprastučiai, lengva įsiminti ir atkartoti. Ačiū!
    Segebutė

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kai ten vaikštau ir pati jaučiuosi kaip kine:)) O dėl receptukų, man patinka gaminti tik nesudėtingus patiekalus, neturiu kantrybės;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Geras geras :) O iš kur putpelių gavai? Aš tų gaidžiukų taip ir neradau tam ūkininkų turguje....

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mindaugai, čia mano pirkinukas, Prancūzijos turguje:) Gaidžiukų mačiau pirkti Rimi. Bet man putpelės skaniau, nei gaidžiukai:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Odeta, tau taip gerai sekasi erzinti, taip ir toliau ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. When this netwoгk of Іnԁependent
    Distributοrs We arе аll naturаl liquіd
    raspberry ketoneѕ wоuld not be for health.

    Ӏf you havе all thе toхіns аrе obliged to bе commіtteԁ to raspbегry κetonеs.


    Mу web-ѕite; http://4ketonemetodeath.com/

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu