Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. kovo 6 d., antradienis

Triušienos troškinys su gorgonzolos padažu

Žuvį ir jūros gėrybes galiu valgyti kiekvieną dieną, ko nepasakyčiau apie mėsą, o jau apie kruopas visiškai. Šeimyna atvirkščiai pirmiausia duok mėsos, poto kruopų, o galiausiai "-ir vėl žuvis". Todėl, kai nuėjusi į turgų pradedu galvoje dėlioti meniu, kad pasiūlyčiau ne žuvį, tenka apsukti kelis ratus, kol apsispręndžiu iš ko ir ką gaminsiu. Kiaulienos beveik nevalgome, nebent tai būtų vytintas kumpis ar lašinukai, vištiena jau atsibodusi (krūtinėlė kiniškai, krūtinėlė itališkai, krūtinėlė su sūriu, krūtinėlė be sūrio ir t.t. ir be galo be krašto), jautieną neseniai kepėme, gražios veršienos nesimato, antiena per daug šventiška, bet guli vargšas triušiukas, kuris ir užkliūna už akies.
Noriu paruošti triušį sekmadienio pietums, todėl turi būti šventiškiau ir nekasdieniškai, nes smagu kai prie stalo susėda visa šeima, niekur neskuba, mėgaujasi maistu ir laiku. Ypač šį savaitgalį, kai saulė šviečia ir pavasaris jau lipa ant kulnų.
Triušienos troškiniui:
1triušio sukapoto gabaliukais
2 svogūnų
2 morkų
2 didelių česnako skiltelių
2 didelių pomidorų
apie 100gr džiovintų slyvų
apie 100gr džiovintų abrikosų
1 stiklinės balto sauso vyno
1 stiklinės vandens (galima pilti sultinį, kadangi neturėjau naminio, tai kubelių nenaudojau)
druskos, pipirų, rozmarino

Marinatui naudojau:
1 stiklinę balto sauso vyno
druskos
pipirų
lauro lapų
rozmarino
2 skilteles česnako
šlakelį aliejaus
1 šaukštą medaus

Garnyrui naudojau žirnelius su anštimis
Padažui:
100 ml liesos grietinėlės
30g gorgonzolos sūrio
šaukštą balzaminio acto
žiupsnelio smulkintų petražolių
maltų juodųjų pipirų
Sukapojau triušieną nedideliais gabalėliais, palikau marinuotis per naktį. Kitą dieną ištrukiau iš marinato, nusausinau ir apkepiau keptuvėje su sviestu. Atskirai troškintuve apkepiau svogūnus, sudėjau likusias daržoves, džiovintus vaisius, apkeptą triušieną ir viską užpylusi vynu, vandeniu, bei apibarsčiusi prieskoniais pastačiau iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 valandas troškintis. Po to išjungiau orkaitę ir palikau šiltai kol išsikepiau žirnelių garnyrą ir pasidariau padažiuką. Padažiukas gavosi labai labai skanus. Visi, kas valgė, girė, kad skanu:) 






3 komentarai:

  1. triušiukas yra tikras gardėsis :) žiū, jog čia įdomią versiją panaudojai? ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sutinku...mėgstu laaabai:)O mane tavo pyragas su triušiena labai gundo:))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Reiks ismegint si patiekala, tik triusio laukiu ;)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu