Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. kovo 1 d., ketvirtadienis

Papillote des legumes croquants au chorizo/ traškios daržovės su chorizo

Aš kaip maniakė, užeina gaminti kokį patiekalą noras, tai gaminu gaminu gaminu...visokiomis formomis, variacijomis, kampais...kol nesusirandu naujos "aukos", o paskui vėl tas pats. Dabar man papiločių (papillotes, pranc.) periodas. Kol neišbandysiu visų ( o jų visų tiesiog neįmanoma išbandyti) nesustosiu...bent jau taip atrodo dabar...
Traškių daržovių su chorizo dešra papilotei reikės:
1/2 paprikos
1/2 raudono didelio svogūno arba 1 nedidelio
3 pievagrybių
1/2 pankolio
10 žalių žirnelių su ankštimis
kaparių
druskos rupios
šlakelio aliejaus
chorizo dešros riekelių
kepimo popieriaus
virvutės
Svogūną, papriką, pievagrybius, chorizo stambiai supjaustau ir kartu su  žirneliais, kapariais sudedu į kepimo popierių, apibarstau druska, pašlakstau aliejumi ir supakuoju perrišdama virvute. Kepu 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Rezultatas: Traškios daržovės persisunkusios chorizo skoniu ir kvapu. Tikrai kartosiu:)

4 komentarai:

  1. AČiū už idėja su chorizo :) Atrodo apetitiškai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ir labai skanu:) Ypač svogūnas įgėrė daug chorizo kvapo,o ir daržovės išliko traškios (nežinau ar tai dėl kepimo būdo ar dėl dešros):-)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gaminau vėlyvai vakarienei ir labai patiko. O kaip kvepėjo chorizo visi namai ir žadino apetitą! Tikrai, svogūnas čia įgavo puikų chorizo prieskonį, kaip beje ir pankolis. Tik, manau, kad vis tik čia įtakos turi gaminimo būdas. Aš gaminau folijoje ir daržovės gal kiek per daug sušuto, susodarė nemažai padažo. Sekantį kartą išbandysiu su kepimo popieriu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Smagu, kad išbandei. Joo, apie pankolį ir pamiršau parašyti, kad jis puikų skonį įgavo. Ačiū už pastebėjimus. Man popieriuje keptos daržovės skaniau, traškesnės gaunasi, gal folijoje reikėtų trumpiau kepti...arba apkepus atidengti, kad nugaruotų vanduo?:) Bet kokiu atveju labai labai smagu, kad išbandei ir nenusivylei:)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu