Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. kovo 27 d., antradienis

Midijos su lašinukais ir saulėje džiovintais pomidorais

Vakar gavau žinutę iš "Katino dienos" atvažiuokite, turime laukinės lašišos ir sterko. Atlėkiau paknopstom, kad tik užtektų, kad tik paragauti to tikro delikateso, o ne fermoje užaugintos, "Kombiforma" šertos vargšelės. Užteko, spėjau, nusipirkau. Parnešiau namo ir ji tiesiog "sprogo ore", net nespėjau nufotografuoti....suvalgėme žalią....skonis nepsakomas...ooo kad taip dažniau...to tikro natūralau skonio. Ir išsikalbėjome su parduotuvėlės šeimininke, kad rytoj, t.y kaip šiandien atveš šviežių midijų...na jau čia ji palietė mano silpnąją vietą.....NORIU...TAAAAIP!!!!
Šiandien dirbti negalėjau, mintys sukosi...ar paskambins, ar bus midijos iš tikrųjų, kaip jas gaminsiu...kiek pirkti 1kg ar 2, bus iš Atlanto ar iš Viduržemio jūros, kviesti svečių ar sukirsti vieniems patiems? Taigi, sulaukiau aš tos žinutės, kad midijos atkeliavo...atlantinės ( tokias aš labiausiai ir mėgstu), supakuotos jūros vandenyje, po 1kg, tiesiog tobula vakarienė šeimai.
O dabar prasidėjo receptai, kaip paruošti. Perverčiau knygas apie jūros gėrybes, pasikartojau Nidos, Mindaugo, Viktoro blogus, nes jie daugiausia rašo apie midijas. Bet seilės tiesiog kaupėsi be perstojo ir mintys buvo tik greičiau greičiau.
Mano Midijų receptukui, šiek tiek panašiam į Provancišką (kitap tariant kaimietišką) reikės:
1kg midijų (nuplautų, nuvalytų, patikrintų)
50gr sūdytų lašinių
1 svogūno
3 česnako skiltelių
4 saulėje džiovintų pomidorų
2 pomidorų
1 šviežio čili pipiro
100gr balto sauso vyno
šlakelio vandens
didelės saujos petražolių
žiupsnelio druskos
nubraukto šaukštelio cukraus
Susmulkinu lašinukus, svogūną, česnakus, čili pipirą. Pašalinu pomidorų odeles ir juos supjaustau kartu su saulėje džiovintais pomidorais. Sukapoju petražoles.
Dedu į gilią keptuvę lašinukus, juos apkepu, kadangi jie neturi daug riebalų, įpilu šlakelį aliejaus. Sudedu svogūnus, česnakus, čili pipirą. Apkepu. Kol šie kepa, nusivalau midijas. Jos buvo ganėtinai švarios, tai viskas vyksta labai greitai. Į keptuvę supilu pomidorus, viską išmaišau ir patroškinu keletą minučių. Supilu, vyną, vandenį. Suberiu druską ir cukrų. Užvirus, sudedu midijas, uždengiu keptuvę ir vis ją papurtydama kepu apie 5 minutes. Kai išjungiu, suberiu smulkintas petražoles.
Pilu midijas su sultiniu į gilią lėkštę ir pasimėgaudama kiekvienu kasniu, bei užgerdama baltu vynu švenčiu vakarienę:)


2 komentarai:

  1. oi kaip apetitiskai atrodo... Skanumelis!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū Nida...labai mėgstu jūros gėrybes:) Šį savaitgalį gaminau su kokosų pienu, labai skaniai gavosi, bet fotosesija neįvyko:)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu