Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. kovo 18 d., sekmadienis

Lietinukai su prieskoniuotu sultiniu

Labai labai mėgstu sriubas: sultinius, skystas, tirštas, žuvienes, aštrias, su aviena, su jautiena, vištiena, antiena ir visokia kitokia mėsa. Nemėgstu pieniškų sriubų absoliučiai, dar nuo darželio laikų, kai pieno graimas būdavo užsidėjęs, kai liepdavo valgyti...nenoriu, šlykštu, bet privalu suvalgyti. Tas košmaras taip atbaidė nuo tokio tipo sriubų, kad ir užaugusi, jaučiu graimo skonį ir kvapą, nesvarbu ar tai būtų daržovių ar makaronų ar dar kokia pieniška sriuba. Todėl, pas mus namuose gali būti net saldi sriuba, bet tikrai nepieniška:)
Aprašiusi savo "neapykantą" pieniškai sriubai, visada su malonumu gaminu tikros vištienos sultinį, ypač kai turguje gaunu progą nusipirkti, tikrą vištytę, dedeklę. Jų mėsa nelabai valgoma, bet sultinys gaunasi tobulas. Taigi ir šį kartą man pavyko, nusipirkau nedidukę vištukę, kuri prieš dieną dar vaikščiojo dėdama kiaušinius (tikriausiai, jau čia juodas jumoras?):)
Dažniausiai verdu natūralų, švelnų, šviesų sultinį su mažučiu žiupsneliu petražolių, bet šį kartą sugalvojau pagaminti prieskoniuotą sultinuką.
Sultiniui reikia:
1 dedeklės vištos
1 svogūno
1 nedidelės morkos
1 saliero koto
saujos petražolių smulkintų
2 česnako skiltelių
1/4 šviežio čili pipiro be sėklų
2 lauro lapų
5 kvepiančiųjų pipirų žirnelių
druskos
Vištos sultinį verdu 2,5 valandos, po to sudedu smulkiai sutarkuotas daržoves, prieskonius ir toliau verdu 1,5 valandos. Po 4 valandų išgriebiu vištą, dalį sultinio užsišaldau kameroje kitam greitam kartui, o kitą dalį patiekiu pietums su lietinukais.
Lietinukams reikės
Iškeptų lietinių http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/02/lietiniai.html
Išvirtos vištienos (iš sultinio)
2 nedidelių morkų arba 1 didelės
2 svogūnų
1/2 cukinijos
Ištraukusi iš sultinio vištą, ją nukaulėju ir sumalu. Tuo tarpu svogūnus smulkiai sukapoju ir apkepu su burokine tarka sutarkuotomis morkomis. Žalią ir sutarkuotą cukiniją bei iškeptus ir atvėsintus svogūnus su morkomis įmaišau į sumaltą vištieną. Prieskonių nededu jokių, nes paukštiena labai kvapni dar iš sultinio. Viską sumaišau ir dedu į iškeptus lietinius. Formuoju įdarytus blynelius prie sultinio. Labai skanūs, paprasti ir lengvi pietūs. Prisijunkite ir jūs:)

3 komentarai:

  1. Odeta - pagarba ir komplimentai! Visi tavo įrašuose blynų receptai - tiesiog idealūs.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū ačiū:)) Reikės dar labiau pasistengti:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vakar gaminom šį patiekalą. Labai visiems skanu buvo, todėl vyras užsikabino ant blynų su įdarais ir šiandien darom pakartojimą su vištų širdelėmis:-) Ir sultinio dar nuo vakar liko.

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu