Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. kovo 25 d., sekmadienis

Labai šokoladinis pyragas su mėlynėmis

Atvirai pasakysiu, nesu saldumynų mėgėja, bet kai mamos gimtadienis ir reikia senolius maloniai nustebinti, nes jie po to visus metus turi apie ką kalbėti, ką valgė ar gėrė per vieno ar kito gimtadienį. Tiesiog jaučiu didžiulę atsakomybę pagaminti kokį patiekaliuką, kad apie jį galėtų nenustojamai kalbėti iki sekančio gimtadienio.
Kadangi nelabai pavyko su "Kijevo kotletų" bandomuoju kepimu, nedrįsau kepti jų ir per gimtadienį. Bet užmačiusi ūkininkų turgelyje šviežių anties kulšelių, iškepiau confit de canard http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/03/confit-de-canard.html su bruknių-čili pipirų padažiuku. O desertui pasiūliau Gėrimų ir patiekalų magijoje http://gpmagija.blogspot.com/2011/11/sokoladinis-pyragas-la-brownie-ii.html užmatytą šokoladinį pyragą su savo improvizacija.
Aš jį pavadinau šiek tiek kitaip, nes šiek tiek kitaip ir gaminau. Pyragui reikės:
1 stiklinės cukraus
1 šaukšto vanilinio cukraus
240 g sviesto
250 g juodojo šokolado (ne mažiau 52% kakavos)
4 šaukštų karčios kakavos miltelių
4 didelių kiaušinių
1 stiklinės miltų
2 nubrauktų šaukštelių kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
200 gr šviežių mėlynių (galima ir kitokių uogų)

Aptepimui naudojau:
50 g sviesto
100 g šokolado (ne mažiau 52% kakavos)
100 gr cukraus pudros
2-3 šaukštų pieno
Sviestą, šokoladą, kakavą ištirpinu inde, pastatytame ant kito puodo su vandeniu (kitaip sakant, ant garų). Miltus, druską, kepimo miltelius išmaišau atskirame inde. Baltymus atskiriu nuo trynių. Padalinu cukrų pusiau ir sudedu 1/2 dalį į baltymus, 1/2 į trynius. Trynius ištrinu iki baltumo su cukrumi ir sudedu į atvėsusią šokolado masę. Švelniai išmaišau. Baltymus iki standžių putų išplaku ir vėl išmaišau su kepinio mase. Suberiu uogas.
Šokoladinio pyrago masė gavosi lengvai tiršta, bet dar tekanti iš indo. Skardą išklojau kepimo popieriumi ir išleidau masę, sulyginau iki norimo storio ir pašoviau kepti į įkaitintą iki 180laipsnių orkaitę. Kepiau 30 minučių.
Baigiant kepti pasigaminau aptepą. Sudėjau visus ingredientus į dubenį, o šį pastačiau ant puodo su vandeniu ir ištirpinau iki vientisos masės. Pyliau ant iškepto, bet dar karšto, nors šiek tiek pravėsinto pyrago. Palikau per naktį sustingti.
Labai labai šokoladinis pyragas gavosi. Vyras vos išprašė, kad palikčiau gabalėlį  jo kolegoms prie arbatėlės pavaišinti. Tikiuosi patiks;) Mano mamos svečiams labai patiko:) 

6 komentarai:

  1. Jau nusižiūrėjus irgi jį pas Indrę, nuostabiai skaniai atrodantis pyragas!

    P.s. o pas Jus Odeta nuotraukos gražėja su kiekvienu įrašu, šaunuolė, kad stengiatės ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nesitikėjau, kad jis dar ypatingai skanus:)
      Ačiū už pagyras, matau, kad šiek tiek gerėju, bet dar labai labai toli iki Tavo grožio:)Reikia eiti mokytis, bet niekaip nesurandu tam laiko:(

      Panaikinti
  2. Jis toks pats drėgnas kaip man ir atrodo? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jis nėra drėgnas...jis purus ir labai šokoladinis:)) Labai labai skanus:) Būtinai išbandykite:)

      Panaikinti
  3. sveiki, o ar teisingai supratau kad teslai reikes 1 stiklines ir 1 sauksto?:D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už pastebėjimą. T.b. 1 šaukštas vanilinio cukraus:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu