Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. kovo 12 d., pirmadienis

La Bouillabaisse a la lituanienne

Va kaip aš čia ją mandrai pavadinau "La Bouillabaisse a la lituanienne". Man ji pasirodė labai panaši į Marselio žuvienę "La Bouillabaisse", gal tik be gausybės jūros gėrybių ir be skrebučio su česnakiniu padažu (patingėjau sumaišyti). O iš tiesų tai nuostabiai skani žuvienė su žuvies gabaliuku.
Naudojuosi proga, kol dar galiu nusipirkti šviežios, tikros, o ne fermose užaugintos, menkės. Atrodo niekuo neišsiskirianti žuvis, o kokių puikių patiekalų iš jos galima suregsti. Daug kas sako, kad ji nuobodi, trupanti (čia jau tada reiškia, kad ji buvo užšaldyta), beskonė žuvis.
Tam, kas mano, kad su ja neverta prasidėti, noriu pasiūlyti pasigaminti šį, mandru pavadinimu, o iš tiesų lengvai paruošiamą ir nerealiai skanų patiekalą.
Žuvies sultiniui naudojau:
2 menkių galvas, kaulus
4 stintas
1 lauro lapą
1 saliero kotą
5 kvapiuosius pipirus
1 gvazdikėlį
2 stiklines vandens

Išsiviriau sultinį, perkošiau per sietelį, kad netyčia neliktų kokių netikėtumų.

Žuvienės pagrindui naudojau:
2 morkas
2 svogūnus
2 bulves
2 pomidorus
2 skilteles česnako
1 raudoną papriką
1/4 arb.šaukštelį maltų čili pipirų
1 arb.šaukštelį kurkuma prieskonio
100g balto sauso vyno
kalendros
sviesto kepimui
Svogūnus su česnakais sukapojau, morkas su bulvėmis, pomidorais ir paprika supjausčiau nedideliais gabaliukais. Pirmiausia svieste apkepiau svogūnus po to eilės tvarka dėjau morkas, česnakus, bulves, papriką ir viską apkepiau, baigiant kepti, sudėjau kurkumą, čili pipirus, supyliau smulkintus pomidorus. Gerai išmaišiusi ir supylusi vyną, palikau troškintis apie 15 minučių, tada supyliau pasigamintą žuvies sultinį ir palikau virti dar apie 15minučių. Kai viskas išvirė, ištroško, permaliau su "blenderiu", bet kad liktų vienas kitas didesnis gabalėlis.
Kol virė žuvienė, išsikepiau menkės gabalėlį, įdėjau jį sriubą, ir kas pasakys, kad čia ne "La Bouillabaisse a la lituanienne":) .....Labai skani:)





2 komentarai:

  1. Jau visai greit galėsiu paragaut tikros bouillabaisse Marselyje, bet neabejoju, kad taviškė, namų gamybos, ne mažiau puiki :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Niekas neprilygs tai tikrąjai Marselio...labai labai skani. Būtinai paragauk, nors ir brangi, bet ji to verta:)Marselio pakrantė nusėta mažais restoranėliais kuriuose visi siūlo savo žuvienę, tik neužkibk ant įkyriai kviečiančio prisėsti, ne ten ji bus skaniausia:) O gal aš čia bereikalo rekomendacijas dalinu...gal Marselyje kaip namie;)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu