Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. kovo 7 d., trečiadienis

Kalakutienos salotos su špinatais

Jau kalendorinis pavasaris, neužtruks atskubėti tikrasis, o ir vasara su atostogomis, saule, pležais. Reikia pradėti rūpintis savo figura. Nežinau kiek ilgai sugebėsiu laikytis užsibrėžtos mitybos sistemos, kad pavasarį sutikčiau numetusi bent 2 kg, kuriuos per žiemą sugebėjau užsiauginti, tačiau pabandyti verta...o toliau jau mano valia ką pasakys:)
Ech, tos moteriškos problemos, priklausomybės dėl svorio. Bet kai turiu problemą, nuolatinę kovą su kilogramais...kai neleidžiu sau sukrimsti vieną kitą saldumyną ar nesuderintą patiekalą (pvz. midijos su laisvomis bulvytėmis)...pasakysiu nuoširdžiai...užknisa. Pasiguodžiau.Taškas. Nebesiguosiu, bet geriau pagaminsiu skanias salotas, kalakutienos su špinatais.
Salotoms reikės (3 porcijos):
300g kalakutienos mėsos
200 g jaunų špinatų lapų
1 salotos pundo (naudojau romanines)
1/2 agurko

Kalakutienos marinatui:
druskos
1/2 arb.šaukštelio maltų čili pipirų
aliejaus
1 valg. šaukšto Vorčesterio padažo
1/2 arb.šaukštelio medaus
Kalakutieną išmarinuoju apie 2 valandas. Poto sausoje, įkaitintoje keptuvėje apkepu kalakutienos gabaliukus (jie pasidengę aliejumi ir prieskoniais). Kai mėsa iškepa ir keptuvę nuimu nuo ugnies, sudedu špinatų lapelius ir švelniai pavartau toje pačioje keptuvėje, tik ši turi būti ne ant ugnies. 
Kažkur esu skaičiusi, kad iš špinatų išsiskiria pačios geriausios jų savybės, kai susiliečia su šiluma trumpai, o ne kaitinami ar kepami. Nežinau ar tai tiesa, bet man skaniau, kai jie būna gavę šiek tiek šilumos. Nors, jeigu gaminuosi jaunų salotų mišrainę, mielai valgau ją ir su šviežiais špinatų lapeliais (termiškai neapdorotais).
Salotų lapus suplėšau, agurką supjaustau pailgais gabalėliais. Permaišau, o ant viršaus uždedu šiltą kalakutieną su špinatais. Kadangi riebalų beveik visai nėra, apšlakstau aliejaus-garstyčių padažiuku.

Jam paruošti naudojau:
2 valg. šaukštus aliejaus
1/2 arb.šaukštelio garstyčių
Viską išplakiau su šluotele ir užpyliau ant salotų.
Ai, nesvarbu, gal ir ne tokios dietiškos gavosi, kaip norėjosi, bet skanios tai tikrai.


3 komentarai:

  1. Tikra tiesa apie špinatus - šilti bet nesuvirę jie lyg įgauna naują skonį, bet nepraranda savo sveikuoliškų savybių. Labai skaniai atrodo tavo patiekalas, aš irgi panašias salotas gaminu, tik dažniau su vištiena. Prie kalakutienos ant salotų dar labai tiktų sauja džiovintų spanguolių ar vyšnių - spalvai ir sladžiarūgščiam cinkeliui.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už idėją, turėjau dž.spanguolių, bet per vėlai sužinojau:) Kitą kartą būtinai panaudosiu:)Tikriausiai dž.spanguoles ar vyšnias prieš dedant į salotas reikėtų pamirkyti?

      Panaikinti
    2. Aš nemirkau, nes jos parduodamos jau gana minkštos būna. Nebent labai ilgai laikai spintelėje ir jos sukietėja.

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu