Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. kovo 18 d., sekmadienis

Confit de canard

Antiena...antiena...antiena....!!!!!!!!!! Jeigu galiu sakyti, kad nesu mėsos mėgėja ir žaviuosi tik kokybiškiausiais jautienos steikais ar avienos kumpio kepsniu, tai antienos kepiniams negaliu atsispirti ir galiu tvirtai pasakyti, kada ji skani ar nevalgoma, sausa, tąsi ar šiaip visokia kitokia, ar tobulai iškepta (išlepino mane tie prancūzai...gyvenantys tobulos antienos krašte).
Taigi, ūkininkų turgelyje nusipirkusi anties kulšelių, nusprendžiau šeimyną pradžiuginti neatsivalgomuoju "confit de canard", t.y. anties kulšelės ilgai keptos savo pačios taukuose. Taip iškepus kulšeles galima konservuoti ir laikyti ilgam. Ruošiu lengvesnį variantą, ne konservavimui, o tik vakarienei, sekmadienio vakarienei:) Sekmadienio vakarienė labai svarbi mūsų šeimai, kai susėdame kartu, neskubame, bendraujame, kaip ir šis patiekalas: ruošiamas ilgai, brandžiai ir negali būti vadinamas kitaip nei "confit de canard"ar "anties uogienė"...argi neskamba saldžiai?
"Confit de canard" reikia:
4 anties kulšelių (priklausomai nuo žmonių kiekio)
lauro lapų, pipirų, čiobrelio, stambios jūros druskos
Iš vakaro anties kulšeles padruskiname, papipiriname, pabarstome čiobreliais ir lauro lapais. Kitą dieną 4-5 valandas prieš pietus kulšeles sudedame į nedidelį kepimo indą, uždengiame ir kepame orkaitėje 150 laipsnių temperatūroje 1.30 valandos. Sumažiname temperatūrą iki 140 laipsnių ir kepame dar 2,5 valandos. Jeigu taukai neapsemia kulšelių, o jūs jas norite laikyti ilgai (svarbiausia ilgam laikymui), pripilame anties papildomai taukų, kad apsemtų kulšeles. Tada išgriebiame kulšeles, taukus perkošiame ir vėl sugrąžinę juos, konservuojame anties kulšeles. Arba...
...pridedame nuskustų ir supjaustytų bulvių, bei kepame kartu su anties kulšelėmis. Pateikiame su kuo tik pageidaujame: salotomis, kopūstais, morkomis, agurkais, pomidorais ir.t.t...šio sekmadienio vakarienė buvo nerealiai skaniai tobula:)...ir dar daug daug pagyrų!!! Nereikia jokių padažų, marinatų...ji ir taip nereali...anties kulšelė:)

10 komentarų:

  1. Pas mus, kaime Fr būna stiklainukuose, paruoštų pirkti, bet galima ne prasčiau ir pačiai, namuose išsikepti:) Taukas, po oda išsilydo ir kulšelė lieka...santykinai liekna:)) Juk ne kasdien valgai?:) O francai valgo, ir nestorėja:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Užtai, kad francai VALGO, o ne kemša :) Pernai naujus šventėm Prancūzijoj....sugebėjau per 5 dienas 2 kg priaugt...niekaip neatsivalgiau jų sūdyto sviesto..tiksliau neatsikimšau....

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laura, užjaučiu dėl tų franciškų 2kg,bet jie greitai nulėkė, tikriausiai:)? Aš ten niekada nepriaugu svorio, nors rodos ryju viską be perstojo, bet kai grįžtu į LT, o čia jau ir prasideda...sėdimas darbas, automobilis, liftas, foteliukas ir kg auga kaip ant mielių:))

      Panaikinti
  3. Oi kaip gardžiai atrodo... Tik kaip tau tokios apskrude gavosi, jei kepei tokioje zemoje temperaturoje?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nida, manau parudavo todėl, kad tankiai buvo sudėta nedideliame inde, atsiradę taukai apsėmė ir ilgai kepė. Jeigu pritrūksta taukų, reikia papildyti, kad apsemtų. O temperatūra tikrai tokia:)Tikriausiai, jeigu kepsi mažesniame taukių kiekyje, reikės didesnės temperatūros. Rekomenduoju išbandyti...ypač patogu kai svečių pilni namai:)

      Panaikinti
  4. Niam niam... kaip grazu :-) artodo, kad net mano namai kvepia kepsniu :-)
    RP

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kai kepsi, jie tikrai kvepės:) Linkiu, kad namai kvepėtų:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Odeta, štai ir pagaminau! Nusipirkau iš ūkininkės gerai įmitusią antį, prispirginau taukų ir, pridėjusi iš anksčiau "sutaupytas" muskusinių ančių kulšeles, pirmą kartą gyvenime pagaminau confit de canard. Buvo labai gardu, gal marinuodama padauginau druskos vos vos, bet ne tiek, kad sugadintų valgymo malonumą. Jau tikrai žinau, kad gaminsiu dar ne kartą:) Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  7. o kur LT nusipirkti anties taukų? :(

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu