Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. kovo 18 d., sekmadienis

Avienos tadžinas su abrikosais ir baklažanais

Rudenį nusipirkusi pas dėdę avinuką, bei dalį jo užsišaldžiusi, karts nuo karto šeimos meniu paįvairinimui, gaminu patiekalus su aviena. O grįžusi iš Maroko likau sužavėta tadžinu. Taigi, du labai suderinami ingredientai, aviena + tadžinas ir gaunasi puikus patiekalas.
Peržiūrėjusi atsivežtą iš Maroko kulinarinę apie tadžinus knygą supratau, kad juos galima gaminti su viskuo, kokius ingredientus turi savo spintelėse ar šaldytuve. Tadžinui pagaminti nereikalinga turėti aukščiausios kokybės mėsos, tokios kaip išpjova, kryžmė, kumpis ar nugarinė, puikiausiai tinka su kaulais ar kita, kepsniams netinkama mėsa. Tai, ištraukusi iš kameros ir pamačiusi, kad mano ėriena yra su stuburo kaulu, visai nenusiminiau. Bus puikus tadžinas!!!!
Avienos tadžinui reikės:
keleto avienos gabaliukų ( priklauso, kiek valgytojų bus)
1 baklažano
1 didelio svogūno
1 morkos
3 nedidelių česnako skiltelių
saujos džiovintų abrikosų
2 lauro lapų
ant galo šaukštelio malto cinamono
1 gvazdikėlio
marokietiško kario ( jis citrininis, ne geltonas)
keleto šafrano siūlelių
1 stiklinės vandens
Pirmiausia apkepiau avieną, po to tuose pačiuose riebaluose apkepiau svogūnus su morkomis, sudėjau į tadžiną (indas troškinti) su abrikosais. Sudėjusi visus prieskonius, išskyrus šafraną, palikau troškintis 1,5 valandos neatidengdama dangčio.
Tuo tarpu nulupau ir supjausčiau baklažaną. Kai atidengiau tadžiną ir pamačiau, kad nėra spalvos, nors aromatas ir puikus buvo, nuo citrininio kario, bei abrikosų česnakų derinio. Reikėjo greitai gelbėti situaciją, nes maistas atrodė neapetitiškas.....ir radau išeitį...šafranas...tiksliau keli siūleliai ir prašau, rezultatas - nuostabi spalva:)
Sudėjusi baklažanus ir šafraną dar patroškinau 40 minučių ir štai šeimynai nuostabiai puiki vakarienė! Minkštutėlis ėriukas su švelniu baklažanu ir saldžiai karstelėjusiu abrikoso ir citrininio kario prieskoniu...hmmm...skanu...LABAI.

7 komentarai:

  1. Gavau tadžiną dovanų iš marokietės, bet taip jį ir pasidėjau į šoną. Nu niekaip neprisiruošiu kokį receptuką išbandyti :O bet taviškis patiekalas liuks atrodo, bėda kad mes nemėgstam avienos. Visiškai!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kai Maroke paragavau, negaliu sustoti....jie gamina ir su vištiena (bet ne su krūtinėle, o deda kulšeles, ar apatinį ketvirtį) ir su marinuotomis citrinomis, su jautiena ir džiovintomis slyvomis. Aviena specifinė mėsytė ( su savo kvapu, laukų priganyta ir be neigiamo chlesterolio, nes durnas sutvėrimas),o man už kiaulieną nieko nėra baisiau...valgau tik iš bėdos:)) Bet kaip sakoma,kiekvienam savo:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jei ne paslaptis, kur pirkote visą avinuką? Aš taip dairausi ir šį rudenį noriu tokį planą įgyvendinti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pirkau jį pas savo dėdę. Jis ūkininkauti baigęs ir juos augina tik savo malonumui, tad nelabai galėčiau ką parekomenduoti. Mano draugai susirado važiuodami keliu ir pamatę besiganačią avių bandą, užsuko į kaimą, o ten jiems ir pasakė kas augina. Susiderėjo iki tiek, kad žmogeliai ir papjovė, ir išdorojo ir net gabalais, kokiais jie norėjo supjaustė:)

      Panaikinti
    2. Geras, Aciu uz atsakyma :) Reikes pabandyti taip tiesiog uzmacius kur ir ukinininka susirasti :)

      Panaikinti
  4. Tadžino ir aš noriu, kaip tik Maroko virtuvės knygą parsisiunčiau iš Amazon.com, o tadžino taip ir neturiu, kažkaip pagailėjau pinigų, kai Londone buvau... Nors manau, nuo gero špižinio puodo neturėtų būti didelis skirtumas, kaip manai?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš turiu kaifą pirkti tos šalies knygą, kurioje būnu...o šiaip karts nuo karto ir pati apsiperku Amazon:) Nežinau, kaip su špižiniu puodu, drįsčiau pasakyti, kad kitaip būtų, nes tadžinas yra molinis ir kepamas ant atviros ugnies (gali būti ir dujinė). O labiausiai, man atrodo lemia prieskoniai:))) Tai ką mačiau tadžinuose, pasakysiu: vištienos naudojama tik ketvirčiai su marinuota citrina ir alyvuogėmis ir citrininiu kariu, jeigu aviena, tai su slyvomis ar abrikosais (tiesa, mačiau šiuos ir su vištiena) su alyvuogėmis, kariu, jautiena tik su daržovėmis ir alyvuogėmis arba daržoviniai, bet man jų prieskonis nepatiko. Kalendra ir kuminas dedamas visur ir visada:)) Reikia nuvykti į Maroką ir atsivežti tikrą tadžiną...išsiderėtą:)))))

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu