Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. vasario 5 d., sekmadienis

Tuno steikas

Kai tokie šalčiai už lango, savaitgalis labai aiškus. Sėdėsime namie prie žydrųjų ekranų, knygų, šiltos arbatos. O kad paįvairinti labai aiškų savaitgalį, mintį pakišo Rimi parduotuvės žuvų skyrius, pasiūlydamas šviežiai atrodantį tuną. Nusipirkau tris gabalėlius, gaminsiu šventiškus pietus. Laiko sugaišiu labai mažai, ilgiau reikės stalą serviruoti, nei patį patiekalą gaminti. Tunas yra žuvis, su kuria nieko nereikia išradinėti, įdarinėti ar dar kaip nors "mandrai" kepti. Svarbiausia ŠVIEŽIA ŽUVIS ir NEPERKEPTI. O kad būtų šventiškiau, garnyrui įdėsiu daugiau fantazijos ir pagaminsiu pusiau keptą, pusiau žalią.
Tuno kepsniui reikės:
tuno (kiek žmonių, tiek gabalėlių)
Marinatui:
1 valg. šaukšto balzaminio acto
2 valg.šaukštų aliejaus (naudojau alyvuogių)
1/2 arb.šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/2 arb.šaukštelio džiovintų čiobrelių
žiupsnelio druskos
Sumaišiau visas marinato sudedamąsias dalis, ištryniau tuną ir palikau 1-1,5 val. pasimarinuoti. Kepiau labai karštoje keptuvėje 1,5 min. ant vienos pusės ir 1 minutę ant kitos ( tiek trumpai, nes atpjauti gabalėliai buvo nestori, maždaug vieno piršto storio), nepyliau riebalų, užteko jų nuo marinato. Reikia labai stebėti, kad tik neperkeptų, kitaip gausime sausą, beskonį tuną. Šventės nebebus ir pinigai bus išmesti į balą.
Pusiau keptam garnyrui naudojau:
romaninių salotų
1 agurką
1 papriką
6 pomidoriukus
1 šalotą
aliejaus
1 arb.šaukštelį balzaminio acto
juodųjų maltų pipirų
druskos
smulkintų petražolių
Smulkiai supjausčiau paprikas, agurką, salotų lapus, šalotą. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apkepiau paprikas, šalotą, pomidoriukus, juos padruskinau, papipirinau, apšaksčiau balzaminiu actu. Dar karštas daržoves skubiai sumaišiau su salotų lapais, agurkais, petražolėmis, kad prieskoniai atiduotų savo skonius ir susidarytų sultys.
Balto Chablis vyno taurė prie šio nuostabaus kepsnio tikrai nepamaišys:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu