Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. vasario 6 d., pirmadienis

Tartare di tonno (Tuno tartaras)

Kaip aš čia itališkai? Lietuviškai, tai tiesiog galima pavadinti tuno tartaru, nes nežinau kaip teisingai vadinasi. O gal tai jau tampa bendriniu žodžiu ir visada pamatęs žodį "Tartar" žinai ką gausi, ko tikėtis. Tačiau mes esame pripratę, kad tartaras būna iš jautienos arba vis dažniau kavinėse siūlomo lašišos. Bet laikai keičiasi ir su tartarais vis dažniau eksperimentuojama, vis įvairesnių tenka paragauti. Svarbiausia valgytojui nebijoti valgyti žalios mėsos ar žuvies. Kadangi drąsiai valgau žalią jautieną, tai tuno tartaras kaip tik man. Juk carpaccio tiek tartar mėsa ar žuvis marinuojasi ir nevalgai visai žalios:)
Perverčiau gausybę savo turimos kulinarinės literatūros ir labiausiai užstrigo itališkas variantas, nors jie turi savo carpaccio, bet pasirodo siūlo ir tartarą. Todėl noriu juo pasidalinti su jumis.
Tuno tartarui reikės:
150g gabalėlio šviežio ypatingai gražaus tuno (juk valgysime žalią?:))
1 arb.šaukštelio sojos padažo
1 arb. šaukštelio Vorčesterio padažo
1 arb. šaukštelio smulkintų sūdytų kaparėlių
2 arb.šaukštelių ypač kokybiško aliejaus ( aš naudojau alyvuogių)
druskos
maltų juodųjų pipirų
smulkinto šviežio baziliko
apkeptų kedro riešutų
Viską smulkiai sukapojau, sumaišiau ir palikau pasimarinuoti pusvalandžiui. Prieš pateikiant apšlaksčiau alyvuogių aliejumi ir kepintais kedrų riešutukais. Tepėme sviestą ant duonos, dėjome ant viršaus tuno tartarą ir kaifavome...kaip skanu, švelnu ir su maža užuomina į rytus. Vyras net Wasabi užsidėjo, dėl aštrumo...man patiko:)
Puiki užkandėlė dviem!

4 komentarai:

  1. Ale mielai ateičiau į svečius ant tokio tartaro... vyrui ko gero žalios žuvies neįsiūlyčiau, bet kaip mielai norėčiau aaaaaaaaaaaš ♥ Atrodo liuks ;) Kaip ir kiti tavo patiekalai!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū ačiū:) Užeik..vyno taurę šalia dar įpilsiu:)Su vyrais sudėtingiau, bet įsideda wasabio ir mažiau jaučiasi žalios žuvies prieskonis. O jautieną žalią valgo?

    AtsakytiPanaikinti
  3. jautienos karpacio dievina ♥ bet irgi, pati nedarau...einam i restoranus sio patiekalo valgyti ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mes irgi pradėjome valgyti nuo carpaccio,o dabar ko tik nevalgome:)Ypač kai būname Fr.

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu