Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. vasario 29 d., trečiadienis

Papillote perche avec des legumes et anchois/sterko su daržovėmis ir ančiuviais papilotė

MĖGSTU PRANCŪZIJĄ- kalbininkai pasmerktų šį mano posakį, bet jis man emociškai labiausiai atspindi šią šalį. Tai gamtos grožis, miestų senovė susipynusi su modernu, maisto skonis, kokybė, pateikimo ir valgymo kultūra, o dar vynas... Dievinu tai...kai galima gyventi šia diena, džiaugtis dienos malonumais, plepėti, su rodos niekada nenustojančiais pliurpti žmonėmis, jausti visada įsimylėjusią būseną...
Gyvendama ir ragaudama prancūziškas dienas visada patyriu naujus poskonius. Ne išimtis ir ši kelionė. PAPILLOTES. Kaip prancūzai sako: - assembler, plier, ficeler  ( surinkti, sulankstyti, surišti)! Tai nuostabu, o kartą paragavusi ir pamačiusi kokių įvairių jų gali būti, užsinoriu būtinai pagaminti ir aprašyti.
Net neįsivaizduoju, kaip gali lietuviškai skambėti Papillote, gal popieriuje kepta pagtiekalas? Labai jau ilgas pavadinimas gaunasi, o kadangi esu visiška nehumanitarė negaliu kitaip įvardinti šio nuostabaus patiekalo ruošimo būdo, tik kaip Papilote.
Sterko papilotei su daržovėmis ir ančiuviais reikės:
1/2 sterko file
riekelės raudonojo svogūno
4 nuplikytų verdančiu vandeniu morkų riekelių
riekelės raudonosios paprikos
riekelės pankolio
2 ančiuvių file
druskos
aliejaus
kepimo popieriaus
virvutės
Viską sudedame kaip parodyta paveikslėlyje. Sulankstome ir surišame virvute, kad neatsidarytų. Įkaitiname orakaitę iki 210 laipsnių ir kepame 15-20 minučių, priklausomai nuo žuvies dydžio.
Kepiau 15 minučių, kadangi sterko file buvo nedidukė, tačiau jeigu būtų buvusi didelė žuvis, reikėtų kepti 20 minučių, bet tikrai ne ilgiau.
Ančiuviai nuostabiai perdavė savo sūrumą ir kvapą žuvies gabalėliui. Daržovės gaivino ir puikiausiai atstojo garnyrą. Tereikėjo taurės balto sauso vyno, nedrįstu rekomenduoti konkretaus, bet aš rinkčiausi tik lengvą vaisinį vyną ( iš Soave, Pinot Grigio ar Savignion vynuogių), prie šio gaivaus patiekalo:)


4 komentarai:

  1. Nežinau prie kurio ryšulėlio girti žuvytę, bet būtinai būtinai bandysiu, nes atrodo visos nerealiai skaniai ♥
    P.S. ir iš vis džiaugiuos atradus tavąjį puslapį :) Jei dar negyriau!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai skani...visais variantais, jeigu lieptų pasirinkti ir pati nežinočiau kurį:) Ypač patinka, kad daržovės išlieka traškios.
      Ačiū Tau, kad patinka mano puslapis:-)Dabar dar didesnis stimulas nesustoti rašyti:)

      Panaikinti
    2. Siandien pietums ir kepiau toki greita varianta ;) Laaabai patiko!

      Panaikinti
    3. Tada dar labiau džiaugiuosi:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu