Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. vasario 11 d., šeštadienis

Marinuota silkė

Nebegaliu pirkti silkės parduotuvėje, kad ir kokiais mandriausiais pavadinimais pavadintos ar neįtikėtinais ingredientais praturtintos, bet man ji vis tiek beskonė, bestruktūrė, rūgšti, gliti ir trumpai tariant nevalgoma. Todėl silkę visada perku turguje arba savo garbinamoje "katino dienos" žuvies krautuvėlėje, kurioje pati šeimininkė silkės sūrymą ruošia ir be jokių E. Šį kartą nužingsniavusi į pas Katinus nusipirkau dvi dailutes silkes. Aišku, reikėjo pavargti, kol išpešiojau kauliukus, bet vargas atsipirko dešimteriopai. Vieną silkę pasigaminau "Dzūkiškai" pagal ankščiau mano aprašytą receptuką http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2011/09/silkute-pagal-kolege-dzukiskai.html , šis receptas pukiai tinka, kai norisi valgyti silkę tą pačią dieną, o kitą nusižiūrėjau pas Neringą http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/salti-uzkandziai/marinuota-silke.html .
Marinuotai silkutei naudojau:
1 silkę (apti išdarinėjau, kaulus išrankiojau)
1 didelį raudoną svogūną
1 didelę morką
lauro lapų
pipirų
1 valg.šaukštą (su kaupu) medaus
50g natūralaus acto
1/2 arb.šaukštelį cinamono
1 stiklinę vandens
Silkę supjausčiau juostelėmis. Svogūnus pusžiedžiais, morkas riekutėmis ir nuplikiau verdančiu vandeniu. Palaikiusi keletą minučių nupyliau vandenį į kitą indą kur buvo medus, actas, prieskoniai. Viską išmaišiau, medų ištirpinau ir kai atšalo, užpyliau ant silkės ir padėjau šaltai iki rytojaus.  Puiki silkutė gavosi, jautėsi ir medaus saldumas, acto rūgštumas ir žinoma cinamonas. Ačiū Neringa už puikų receptuką.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu