Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. vasario 7 d., antradienis

Krevetės pikantiškame padaže

Kuo nustebinti, kuo nustebinti...nuotaika pikantiška, norisi aštriai, norisi, kad būtų naujoviška, neragauta. Ką? šaldytuve ypatingų ingredientų ne tiek daug (voliojasi pamiršta paprika, vienas jau pasusęs pomidoras),o kameroje tik šaldyti baravykai ir rūgštynės. Gerai, kad krevetės užmarinuotos laukia būti paruošiamos.
Marinatui naudojau:
1/2 arb. šaukštelio maltų čili pipirų
1 arb. šaukštelio balzaminio vyno acto
1/2 arb. šaukštelio medaus
žiupsnelio druskos
1 valg.šaukšto aliejaus
Galima ruošti krevetes ispaniška maniera, kaip jau esu rašiusi http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/01/gambas-al-ajillo.html , bet šiandien bus kitaip. Nežinau ar pavyks, tačiau nepabandžiusi nesužinosiu:)
Padažui reikės:
1 raudonosios paprikos
1 pomidoro
1 svogūno
1 nedidelio česnako
šviežio baziliko
1 arb.šaukštelio raudono vyno acto
žiupsnelio druskos
šlakelio ypač tyro aliejaus
Pirmiausia pasiruošiau padažą: papriką, pomidorą, česnaką, svogūną sudėjau į skardą ir kepiau orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Pašalinau odeles ir sėklas iš nuo paprikos ir pomidoro, nulupau svogūną ir česnaką. Viską sutryniau "blenderiu" lėtai įpildama aliejaus ir vyno acto. Baziliką smulkiai supjausčiau ir įmaišiau į jau paruošą padažą. Kai viskas buvo paruošta iškepiau krevetes, kepiau 3 minutes.
Nuoširdžiai pasakysiu. Padažas gavosi labai skanus, krevetės pikantiškos ir tikrai vertos dėmesio, bet atskirai. Tiesiog viename patiekale buvo per daug intensyvaus skonio ir spalva  labai jau panaši. Kitą kartą šį padažą gaminsiu su švelnia žuvimi ar paukštiena, o krevetes su gaiviomis salotomis .

2 komentarai:

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu