Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. vasario 4 d., šeštadienis

Krevečių sriuba su a la "gaspacho"

Ispanijoje, kaip ir Lietuvoje, visi pamišę dėl kulinarijos ir maisto gaminimo. Per TV rodomos kulinarinės laidos stengiasi sudominti įvairiausiomis maisto gaminimo technologijomis, naujais receptais, virtuvės šefų sugebėjimais ir t.t. Taigi, per vieną tokią laidą rodė kaip gamino krevečių sriubą. Ji buvo visiškai kitokia, nei šiandien aš gaminsiu, bet sultinio principą nusižiūrėjau iš ten. Ši krevečių sriuba absoliučiai mano fantazijos vaisius. Labai labai pavykęs vaisius:)
Krevečių sriubai reikės:
Didelės saujos šviežių krevečių
2/3 litro vandens
1/2 stiklinės balto vyno
1 svogūno
1 saliero koto
žiupsnelio šafrano
1/2 šaukšelio maltų čili pipirų (švelnesnių, jeigu aštrios, naudok mažiau)
2 česnako skiltelių
1/2 trumpavaisio agurko
1/2 raudonos paprikos
6 vyšninių pomidorų
3 šaukštų grietinėlės
žiupsnelio petražolių
druskos
aliejaus
Išlukštenau krevetes. Krevečių mėsą padėjau atskirai, o lukštus ir galvas sudėjau į verdantį vandenį kartu su saliero kotu, svogūnu. Viriau 25 minutes. Po to subėriau šafraną, druską. Supyliau vyną ir palikau virti dar 25 minutes.
Kol virė sultinys: papriką supjausčiau mažais kubeliais, pomidorus perpjoviau pusiau, agurką ir petražoles susmulkinau. Krevetes ( porcijai naudojau po 3vnt.) su smulkiai sukapotu česnaku ir maltais čili pipirais trumpai ir karštai apkepiau keptuvėje. Paprikos kubelius ir pomidoro puseles apkepiau įkaitintoje su aliejumi keptuvėje.
Grietinėlę išplakiau ir viską porcijomis sudėjau į lėkštes. Kadangi agurkai, paprika, pomidorai,česnakai yra sudedamoji gaspačio sriubos dalis, tad pavadinau "gaspacho". Krevečių sultinį perkošiau, dar kartą užvirinau ir užpyliau ant "gaspacho".
LABAI LABAI SKANU! REKOMENDUOJU! JUK KREVEČIŲ LUKŠTUS IR GALVAS IŠMETAME, O ČIA DAR IR PATIEKALAS! NEREALUS!!!!!!

3 komentarai:

  1. dėmesio vertas sultinys, taip pat, žinoma, ir sriuba :) šaldikly kaip tik guli koks kilogramas krevečių lukštų.. Įsitraukiu receptą, kaip būtiną išbandyt :>

    AtsakytiPanaikinti
  2. Egle, labai vertas dėmesio! Nenusivilsi:)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu