Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. vasario 18 d., šeštadienis

Jautienos kepsnys su grubiai trinta koše

Šiandien graži žieminė saulėta diena ir visiškai nesinori sėdėti prie puodų, o atvirkščiai, lėkti į mišką, kalnelius, su slidėmis ar rogutėmis...puiki nuotaika, laiko gaila kuistis virtuvėje...bet grįžus iš gamtos, apetitas būna žvėriškas ir griebi viską kas pakliūna po ranka....todėl tai turi būti kažkas, kas yra greitai pagaminamas, gaivus ir sotus....Kadangi šaldytuve guli jautienos kumpio gabalas, belieka paruošti skanius ir sočius pietus po iškylos gamtoje.
Jautienos kumpis marinavosi 2 dienas marinate:
2 čili pipiriukai (džiovnti su visomis sėklomis)
1/2 a.šaukštelio džiovinto raudonėlio
1/2 a.šaukštelio juodųjų pipirų
2 v.šaukštai aliejaus
1/2 a.šaukštelio druskos
Išmarinuotą kumpį su 2 skiltelėmis česnako įdėjau į kepimo maišą ir orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje kepiau 1,5valandos. Kol kepė kumpis, pasiruošiau košę, jai reikėjo:
1 saliero šaknies
1 didelės morkos
2 česnako skiltelės
saujos špinatų lapų
100g balto sauso vyno
200g vandens
1 v.šaukšto sviesto
žiupsnelio druskos
Į verdantį vandenį su vynu sudėjau nuluptą ir supjautytą saliero šaknį, morką, bei česnako skilteles su druska. Išvirus daržovėms, įdėjau sviestą ir grubiai sutryniau trintuve. Betrinant, kol dar košė (jeigu taip galima pavadinti) buvo karšta, sudėjau špinatus (jų netryniau, nesmulkinau). Viską permaišiau ir dėjau į lėkšę su šlakeliu padažo ir kepto kumpio juostelėmis.
 Padažui naudojau:
1v.šaukštą sviesto
1a.šaukštelio kvietinių miltų
1a.šaukštelio cukraus
100g raudodono vyno
50 g. jautienos sultininio ( nuo kepsnio)
Keptuvėje ištirpdžiau sviestą, subėriau miltus. Švelniai maišydama pyliau vyną ir sultinį. Kaitinau ir nuolat maišiau iki kol pradėjo viskas tirštėti. Labai pasijautė, kad padažas jau paruoštas, konsistensija, gal ir negražiai pasakysiu, tapo lengvai kisielinė, o tai reiškė, kad padažas paruoštas.
Jautiena, kai ji būna iškepta "slow cooking" http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/02/ypatingai-minkstai-paruostas-jautienos.html metodu būna labai lengva, struktūriška, šviesiai rausva, gaivi net dietiška. Kai jautiena iškepta rankovėje, ji tampa mikšta ir sodri skoniu bei spalva. O košę-nekošę gaminsiu gaminsiu ir dar kartą gaminsiu...ir svečiai ir mes kimšome pilnais žandais vis leisdami sau kartotis kokia ji nuostabiai....nerealiai skani. Vakarienė, verta dėmesio ir ne vieno! 

4 komentarai:

  1. Dziaugiuosi, kad patiko..o skonis, ypac koses-nekoses vertas demesio (jeigu megsti saliera):)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mano košė būna iš krūvos morkų ir bulvyčių. Paprastasis variantas :D labai jau smalsu išbandyt taviškę, tik tas mano vyras tooooks jau konservatyvus :D :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ta pati bėda ir pas mane, bet kartais nugaliu:)Po to gyrė, kad skanu ir kad per daug nesutrinta ir špinatais paskaninta...būtinai pabandyk:D

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu