Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. vasario 29 d., trečiadienis

Ispaniškas Tapų vakarėlis

Kai pas mus dar gili žiema man labai patinka nuvykti į Prancūzijos pietus ar Ispaniją ir pajusti pavasarį anksčiau laiko. Kai Lietuvoje dar tamsu, šalta, snieginga, o ten jau gali vaikščioti marškinukais su trumpomis rankovėmis, negali atsispirti tokiai pagundai. Gal todėl jau tapo tradicija su draugėmis kelioms dienoms ištrūkti iš mūsų atšiauraus krašto ir nuo buities, kad pasibūti šiuose kraštuose (kompanijos, oro, maisto gerovėje). O dar kai skraido Rynairas, tai sugauti "MALONUMĄ" vienas juokas.
MALONUMAS: puiki kompanija, švelnus oras su 21 laipsniu šilumos vasario mėnesį ir saule danguje....o dar nuostabiausi TAPAI...mažos užkandėlės ir Barselona, vos ne kaip filme "Vicky Kristina Barcelona". Ko daugiau reikia?
Beklaidžiodamos po Barceloną ir pajutusios beprotišką alkį ne tik architektūrai, jūrai, saulei, žmonėms, bet ir skrandžiui, užsukome į Tapų barą, kuriam jau 15 metų ir kuris pateikia juos ne tradiciškai, bet sumuštinių ar vėrinukų forma....
Kai įėjome į šį barą, tuo momentu (spėjome ir pafotografuoti) jis buvo visiškai tuščias, bet po gerų 10 minučių čia jau buvo absoliutus knibždėlynas. Išdėlioti šalti sumuštinukai laukė išalkusių vietinių gyventojų ir turistų, o prisipildžius barui pasirodė ir karštieji, ne mažiau išradingai paruošti Tapukai, bet apie juos kitą kartą:)
Kokie jie skanūs, atrodantys taip nekaltai....o ištiesų pačios tikriausios kalorijų bombos, bet ne tai svarbiausia....svarbiausia atostogos, nuostabus oras, nereali kompanija, nuotaika...kalorijos nebetampa tokios jau ir baisios:) Be to, pastebėjimas, grįžau nepriaugusi nė vieno kilogramo, nors kimšome iš peties:)
Grįžusi namo ir dar vis būdama "ant bangos" kelionės įspūdžių neatsispyriau pagundai surengti Tapų vakarėlį. Gal ne tokį gausų, bet ne mažiau skanų, bent jau sprendžiu pagal šeimynos atsiliepimus. Dar vienas nuostabus pastebėjimas: laiko sąnaudos itin mažos.
2 TAPAI:
1 variantas:
reikėtų naudoti prancūzišką batoną, bet aš naudojau ciabatą
šviežią ožkos sūrį
laiškinių svogūnų
ančiuvio file
raudono svogūno
saldžiosios parikos gabaliukas
Apkepiau duoną kelias minutes, kad ši taptų lengvai traški. Sūrį sutryniau su su susmulkintais svogūnų laiškais ir užtepiau duoną, bei uždėjusi ančiuvį, papuošiau ir paskaninau raudonuoju svogūnu raudonąja paprika.
2 variantui reikia:
6 krabų lazdelių
žiupsnelio: smulkintų svogūnų, paprikos
žiupnelio burokine tarka tarkuoto agurko
1ar.šaukštelio grietinės
1arb.šaukštelio majonezo
apkeptos duonos (naudojau ciabatą)
Krabų lazdeles smulkiai supjausčiau ir išmaišiau su likusiais ingredientais ir uždėjau ant apkeptos ciabatos duonos.
Gaminsiu gaminsiu gaminsiu...nuostabus vakaro praleidimas su maža laiko sąnauda, bet su didele gausa bendravimo....o juk TAPAI gali būti patys įvairiausi: mėsiški, jūros gėrybių, žuvies, vegetariški...man TAPAS=GERA KOMPANIJA:)

3 komentarai:

  1. Kas ten ant tų garbiniuotų tapų? :)

    Taviškiai tapai irgi labai viliojantys.

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kaip Odeta pradžiuginai mane šiuo Savo reportažu :) O dar labiau naujais tapų receptukais (labai "skanios" foto), būtinai jau vakare bus išbandyti ( na bent jau su krabų lazdelėm, nes su ančiuviais kaip žinia pas mus prastai, įdomu, jei jį pakeisčiau lašiša ?...)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ant garbaniuotų tapų poras labai labai smulkiai supjaustytas ir aliejuje iškeptas:)Maniškiai tapai iš šaldytuvo rezervo, bet juk čia svarbiausia gera kompanija ir teisingas vynas:)
    Damute, kaip paruoši, toks ir bus tavo Tapas:) Man labai patiko ožkos sūrio pikantiškumas, kuris man rodos puikiai derės ir su lašiša ir su kumpiu, su silke ar pomidoru:) Tapų tokia nereali įvairovė ir galimybės, kad kaip bepadarysi, visada bus gerai. Svarbiausia gera kompanija:))

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu