Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. sausio 13 d., penktadienis

Vėgėlė "slow cooking" metodu

Taigi, išbandžiau antieną, tuną, o dabar vėgėlę bandau kepti a la "slow cooking". Man tai kaip žaidimas, kas gausis, kaip pavyks, ar bus valgoma, o gal iškeliaus į šiukšlių dėžę. Tas ragavimo malonumas, komentarų ir pastabų laukimas ir bėgantys per kūną maži širpuliukai iš smalsumo, o kas bus? Neramybė, viltis, džiaugsmas ar nusivylimas...emocijos...o kaip gausis su vėgėle?
Mano vėgėlė svėrė 2kg
"Katino dienos" parduotuvėlėje, kurioje ją pirkau, išdorojo, supjaustė. Tad parsivežus namo, beliko tik pabarstyti prieskoniais, druska.
Žuvytę pabarsčiusi prieskoniais palikau pasimarinuoti porai valandų. O tada dėjau į iki 70 laipsnių įkaitintą su skarda (kurioje kepiau),  marinuotos vėgėlės gabalus (su oda).
Kepiau 40 minučių, o po to apkepiau įkaitintoje keptuvėje po 1-1,5 minučių iš abiejų pusių. Apkeptą dėjau ant salotų patalo ir su nerimu laukiau komentarų:)
Vėgėlės mėsa gavosi stangri, labai sultinga, šlapios spalvos ir lengvai ėmėsi nuo kaulo. Skonis? Puikus, nepalyginsi su tuno. O jeigu galima palyginti anties krūtinėlę ( http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/01/anties-krutinele-variantas-2-ir-100.html ) ir vėgėlę keptas a la "slow cooking" metodu, nors tai absoliučiai skirtingi produktai, blaškyčiausi nežinodama ką pasirinkti, nes tai ypatingai gardūs abu patiekalai.
Būtinai išbandykite ir parašykite, kokia jūsų nuomonė?

2 komentarai:

  1. Dievinu žuvį, tik nerizikuoju jos pirkti, nes bijau, kad Lietuvoje sunku gauti šviežios. O ir kainos be proto didelės :( Tu šaunuolė, kad drįsti ir randi progų tokiems nekasdieniniams bandymams ir nebijai, kad nepavyks :) Skanu, gal tik kai kas prikibtų prie dar šiek tiek ružavo žuvytės vidaus. Ar nereikėjo dar jos pakepti? Bet tikiu, kad ta spalva gali priklausyti ir nuo žuvies rūšies. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už pagyras:)Kas dėl žuvies, tai svarbiausia nepirkti file,nebent pardavėjas išdoros, o pažiūrėti žuvei į akis ir jeigu jos skaidrios, kaip gyvos, gali drąsiai pirkti. O kas dėl vėgėlės spalvos, tai vyras irgi sakė, kad spalva kaip "nedakepusios" žuvies, bet paragavęs pakeitė nuomonę. Kaulas labai lengvai išniro, mėsa buvo stangri. Kai "išprakaitavo" aš ją apkepaiu labai įkaitintoje keptuvėje po 1,5min. ant kiekvienos pusės. Čia kaip su steiku, ne visi gali valgyti pusiau ar mažai keptą, nes atrodo neiškepęs:)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu