Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. sausio 23 d., pirmadienis

Plikyti sausainėliai

Pusę sekmadienio neišlindau iš žurnalų, interneto platybių, vis norėdama ko nors saldaus. Lengvo, neriebaus, tirpstančio burnoje...ir niekaip netiko tai tas, tai anas, tai produktų trūkumas. Ir radau išeitį, aišku pas jus Neringa, Asta, Reda, Aguonėle, Dovilyte ir kitas, neatsispyrusias šiems plikytiems sausainėliams. Kadangi gaminau pagal Dovilytės blogą, pridedu ir originalą http://dovilyte.solis.lt/index.php/2011/04/04/plikyti-sausainiai/
Plikytiems sausainėliams reikės:
350 ml pieno
75 g sviesto
75 g cukraus
170 g miltų
3 didelių kiaušinių
Pieną, cukrų ir sviestą užverdu. Tada supilu persijotus miltus ir viską išmaišau, kol pradeda nuo puodo kraštų tešla atšokti. Palieku atšalti. Kai atvėsta, mušu kiaušinį, išmaišau, po to kitą ir vėl išmaišau, su trečiu pasielgiu taip pat.
Deja, neturiu nei švirkšto, nei konditerinio maišelio su specialiais antgaliais. Todėl sudėjau viską į paprastą maišelį, nukirpau galą ir spaudžiau ant kepimo popieriaus, formuodama mažus sausainukus. Tik nenumačiau bėdos, kad maišelis turi ir daugiau skylių ir, kad skylė didėja paspaudus. Kepiau įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūroje 17 minučių. Sausainukų estetika tikrai neatitiko konkurso dalyvio vardo, bet jau skonis tai tikrai neapsakomas. Tokio, kokio ir norėjau.
 Merginos, ačiū už gardų receptą!

8 komentarai:

  1. Visad maniau, kad šis receptas vienas iš sudėtingesnių, bet pagal aprašymą atrodo, kad visai ne :) Traukiu į sąrašą, būtinai bandysiu, ačiū ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveika prisijungusi prie labai skanių plikytų sausainėlių gamintojų būrio:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na va ir tu išbandei :) Jie tikrai puikūs! Atrodo gerai ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėl vaizdo ginčytis galima, bet dėl skonio tai tikrai ne...nerealūs:) dingo, bendradarbiai neteko malonumo paragauti:) Man sunku su konditerija, bet mažais žingsneliais žengiu link jos:)Kai pažiūriu ( o žiūriu ir žiūriu) tobula, net gėda dėti savo:)

      Panaikinti
    2. Nu visim turim savų trūkumų. Man su želatina irgi vienas vargas dar :( dažniau tenka mesti lauk, nei mėgautis su ja gamintus gaminius. Bet užsispyrus esu ir stengsiuos perprasti aš ją :)

      Panaikinti
  4. Kokius miltus reikėtų dėti - 405 ar 550 malimo? Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. šiuo atveju naudojau Karališkus, nežinau kokios jie firmos, bet taip vadinasi. Labai jau skanūs tie plykitukai...kaip gerai, kad juos priminei, reikės išsikepti vėl:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu