Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. sausio 12 d., ketvirtadienis

Naminės vištos šaltiena

Turguje nusipirkau dedeklę vištą sultinukui, labai jau skanus jis gaunasi, nepalyginsi kaip iš broilerio. Aišku, kantrybės verdant reikia nemažai. Procesas ilgai užtrunka, bet skonis vertas laukimo. Viriau 3 valandas, kol pradėjo mėsa kristi nuo kaulų.
Nors vištytė buvo nedidukė, bet riebaliukų turėjo nemažai. Aš, kad nesigautų riebus sultinys, juos kiek įmanoma nupjausčiau.Verdant sultinį į puodą dar įdėjau saliero stiebą, morką, svogūną. Tad, kai viskas išvirė, vištieną smulkiai sukapojau, kad tiktų šaltienai, o morką susmulkinau.  
Šaltienai reikia:
nuo kaulų krentančios vištienos, susmulkintos
1 virtos morkos
1 didelės skiltelės česnako, smulkiai sukapoto
sultinio, kuriame virė vištiena
7g želatinos, kad sustingtų šaltiena
Visus ingredientus sumaišiau su sultiniu, kuriame ištirpinau želatiną, supilsčiau į indelius ir palikau per naktį sustingti šaldytuve.
Pateikiau su rūgštokomis daržovių salotomis, krienais. Labai švelniai jautėsi česnakiukas, o salotų rūgštelė priminė tarybinius laikus, kur šaltieną patiekdavo su actu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu