Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. sausio 29 d., sekmadienis

Labai skanios bandelės

Jau nenoriu ir kalbėti, kiek kartų gaminau bandeles, kepiau duoną ir kas kart vis nepavykdavo. Jau įtikėjau tuo, kad esu niekam tikusi miltinių patiekalų gamintoja, o ypač su mielėmis. Man tai aukštasis pilotažas. Nereali pagarba visiems, kurie moka elgtis su mielėmis ir tešla. Skaičiau blogus, knygas, interneto platybes, bet vis nedrįsau dar kartą išbandyti ir eilinį kartą pripažinti, kad nepavyko. Pagaliau atėjo diena, kai nutariau, kad gana bijoti ir reikia vėl išbandyti, o gal pavyks? Nežinau kurios merginos tai receptas: Aguonėlės, Forelės ar Redos, todėl dėkoju visoms, nes kepiau naršydama po jūsų blogus.
Bandelėms reikia:
500g miltų
1 sausų mielių pakelio
1 stiklinės pieno
1 šaukšto su kaupu cukraus
žiupsnelio druskos
80 g sviesto (tiek atsipjovė)
1 kiaušinio
kmynų apibarstymui 
 Miltus išsijojau, įdėjau gabaliukais sukapotą sviestą, žiupsnelį druskos ir viską išmaišiau, kol sviestas pasiskirstė miltuose, įsigėrė į juos. Mieles, cukrų ištirpinau truputi pašildytame (iki kambario temperatūros) piene ir palikau, kol suputojo. Kiaušinį įmušiau ir išmaišiau miltuose prieš pilant pieną su mielėmis. Viską gerai išminkiau, labai gerai. Minkiau 15 minučių ir palikau tešlą šiltai pailsėti 1,5 valandos. Tešla padidėjo dvigubai. Tada dalinau gabalais, pusę per pusę ir gaminau bandeles. Jas dėjau ant kepimo popieriaus skardoje ir palikau šiltoje orkaitėje pusvalandžiui dar pakilti. Prieš dedant į orkaitę kepti, ištepiau kiaušinio plakiniui ir pabarsčiau kmynais.
Pradžioje kepiau 240 laipsnių temperatūroje 10 minučių, po to 190 laipsnių likusias 15.
Oi, kokios SKANIOS BANDELĖS gavosi, kaip smagu buvo jas plėšyti, tepti sviestą, dėti šaukštais ikrus ir užgerti prosecco. Kaip tikra aristokratė:))) Ką reiškia bandelės...o svarbiausiai pavykusios!!!! Tikra šventė kūnui ir sielai!!!! Kitą kartą jas gaminsiu su įdaru.

5 komentarai:

  1. Nai nai kaip skaniai tau gavos ♥
    Pas mus dažniausiai ant šeštadienio pusryčių stalo garuoja šviežios bandelės. Dievinu jas. Įvairias. Užtenka ant šiltų sviesto užsitepti ir prie didelio puodelio kavos su didele pieno puta mėgautis...įsisvaigau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šaunuolė!!! Mus irgi bandelės begalo džiugina :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi merginos, ačiū jums už gerus žodžius ir palaikymą:)Prisižiūriu pas jus bandelinių, pyraginių grožybių ir seilę varvindama bandau pati ką nors išspausti:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ten kur 1 stiklinė miltų, turbūt turėjo būti vanduo? Nes miltai kartojasi, o pasigedau skysčio...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū už pastebėjimą, tikrai taip. Skubiai ištaisau.

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu