Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. sausio 5 d., ketvirtadienis

Keptos šparaginės pupelės su baravykais

Sako, kad dar nevėlu pasveikinti visus su Naujaisiais metais ir palinkėti viso ko geriausio atėjusiais. Todėl aš ir linkiu jums visiems - kad viskas vyktų taip, kaip jūs esate suplanavę, mielieji mano blogo skaitytojai ir draugai. Žinoma, linkiu visus šiuos metus skaityti, komentuoti mano blogą, o labiausiai -  pagal jį gaminti, o aš pažadau nesustoti ir vis tobulėti gamindama ir fotografuodama.
Mes turime tradiciją: kad nekimšti pilvų per šventes, kiekvienais metais tarp švenčių išvykstame į kalnus slidinėti. Ne išimtis buvo ir šie metai. Pasipustę automobilio padangas išlėkėme į Italiją. Nuostabus oras, saulė, sniegas, gairinantis veidą vėjas, kai leidiesi nuo kalno, mintys...jokių...tik grožis, leidimosi nuo kalno džiaugsmas. Vėl norisi pajusti tą kalnų didybę, leidimosi nuo kalnų su slidėmis malonumą. Tik ilgai nepasiilgsiu picos ir makaronų. Pavalgiau aš jų iki soties. Nebenoriu ilgam. Na, gal..? Dabar pati galvoju, gal jau galėčiau kokią porciją suvalgyti, bet ne, dar nenoriu...ir pasitvirtino tiesa, kad visi italai valgo pusryčiams, pietums ir vakarienei makaronus (tiesiog pakeisdami vieną makaronų rūšį kita makaronų rūšimi) ir picas. 
Grįžusi namo supratau, kad labai pasiilgau savo virtuvės: samčių, kočėlų, puodų, bliūdų ir visos kitos "amunicijos", tik ne makaronų ir picų. Savo gaminamo maisto, gal ir paprastesnio, bet SAVO.

Pasiraususi šaldytuvo kameroje, nes šaldytuve vėjai švilpė (mintys vis dar kalnuotos:)) radau:
maišelį šaldytų šparaginių pupelių
penkis nedidukus baravykus
Šaldytuve radau:
Ghee sviesto
svogūną
paskaninimui panaudojau:
druską
1arb. šaukštelį džiovintų česnakų
1arb. šaukštelį raudonėlio
Svieste apkepiau smulkiai kapotą svogūną, sudėjau šparagines pupeles ir viską, kartas nuo karto pamaišydama, iškepiau. Baigiant kepti sudėjau juostelėmis supjaustytus baravykus ir palikau dar keletai minučių, kol pradėjo sklisti nuostabus baravykų kvapas.
O kuo gi ne iš išvaizdos, makaronai...? Labai skanus, lengvas ir paprastas patiekalas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu