Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. sausio 22 d., sekmadienis

Jūros šukutės su porais salotose

Negaliu atsispirti jūros šukučių minkštumui, purumui, lengvumui, kvapui ir dar daug daug ditirambų galiu prirašyti šiam jūros gyventojui. Kadangi tai ganėtinai brangus malonumas (jūros šukutės) ir kaip tikras šampanas iš Šampanės regiono ar natūralios (neaugintos fermose) austrės, įperkamas ir vartojamas tik šventinėmis arba kitomis ypatingomis progomis, bet vertas vertas ir dar kartą vertas šios kainos ir nuodėmės, patiekalas.
2 žmonėms reikia:
6 jūros šukučių
2 porų stiebų
žiupsnelio sultenių
slyvinių pomidorų
ypač tyro alyvuogių aliejaus
Ypač įkaitintoje keptuvėje su aliejumi kepu riekutėmis supjaustytus porų kotus, jiems apkepus ir išleidus sultis sudedu šukutes ir po 2 minutes apkepu iš abiejų pusių. Viską dedu ant supjaustytų pomidorų su sultenėmis. Karšti porai su aliejumi išleidžia salotų su pomidorais sultis. Man skanu. Bet, kaip sako vyras, su šukutėmis man viskas prilygsta tobulybei:)
Pasakysiu, porų žiedai susimaišę su salotomis ir pomidorais paskleidė puikiausią aromatą ir skonį. Nereikėjo, net šukučių...galima pasigaminti salotas ir be jūros gėrybių...ne ką prasčiau:)

4 komentarai:

  1. O vaikeliuk, kaip čia puiku. Bet gali įsivaizduoti- aš jau keli metai perku jūros šukutes, bet taip ir nenusiperku nes bijau kad nepatiks :O
    P.S. o šios salotos vadinas "sultenės"? man vis kildavo klausimas bet nerasdavau atsakymo :D
    P.S.S. o kur tu gyveni?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jūrų šukutės t.y. tobulumas konsistencijos, skonio, kalorijų ir kitas milijonas pagirų. Taip, šitos salotos vadinasi sultenės. O gyvenu Vilniuje, bet daug laiko praleidžiu Prancūzijoje ir Ispanijoje, todėl ir virtuvė tampa "viduramžiška". Dievinu Prancūzijos maisto gamybos ir valgymo kultūrą (estetika tiek pat svarbi kaip skonis), Ispanijos atsipalaidavimą ir maisto kūrybiškumą (skonis svarbiau nei estetika)

      Panaikinti
    2. 1. kaip man įsidrąsinti ir nusipirkti jų?
      2. man ir patinka prancūsų valgymo ritualai (deja, pačiai pačioje Prancūzijoje dar neteko gerai pavalgyti. Bet! čia prancūzai geru maistu vaišino :) ir ilgai sėdėjom prie stalo ♥
      3. taip skonis svarbu, bet vistiek nors lašelis meilės turi matytis lėkštėje ;)

      Panaikinti
    3. Jeigu perki Vokietijoje, tai turi būti pirkti jau išskerstos iš kriauklelių. Prancūzijoje tokios, šviežios ir žuvies perduotuvėje ar turguje, su ikrais 1kg kainuoja apie 50Eur kg, bet kadangi jų perki tik užkandėlei, tai kaina civilizuojasi, jei prekybos centre a la Maxima kaina tampa apie 30-40Eur priklausomai nuo šviežumo, dydžio, spalvos. Aš čia apie išdorotas šviežias šukutes. O jeigu pirkti su geldelėmis, tai internete daug filmukų kaip jas išdoroti...dar neteko doroti:)bet dėl idėjos ir jeigu bus pirkti prekybos centre nusipirksiu ir išdorosiu:) O šaldytos man per išsisluoksniavusios gaunasi...nebent troškinyje, kaip viename iš mano gamintų patiekaliukų ar pagal pageidavimus:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu