Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. sausio 11 d., trečiadienis

Gnocchi arba bulviai virtinukai su kepenėlėmis

Kai buvome Italijos kalnuose ir nutarėme gyventi tik atostogų ir švenčių malonumais. Pasirodo maitintis viešose įstaigose, užkampio Italijos kaime yra ne tik brangu, bet ir įkyriai, nuobodžiai vienoda. Jeigu nori suvalgyti makaronų, tiesa įvairių formų ir su įvairiais padažais, papurtysi piniginę 8-15 Eur, o jeigu užsinorėsi su žuvimi ar jūros gėrybėmis, paklosi visą 18-24Eur ir tai tik rusų restorane. Picos, kurių rūšių tikrai ne kaip pas mus, o maksimum 8 ir be ypatingų variacijų kainuoja nuo 11 iki 20Eur. Apie mėsą bijau ir šnekėti, nes jeigu tai ne dešrelės ir ne peršviečiamas kiaulienos kepsnelis vaikiško delno dydžio, tai ruošk mažiausiai 22Eur ir be garnyro. Va, prašau jums ir Europa su savo kainomis ir krize. Ten paragavome ir gnocchi su sūriu, beja jie buvo šaldyti, iš pokučio ir visai neskanūs.
Taigi grįžę namo ir užtikę puode, kad vis tik vakar visų bulvių nesuvalgėme, pietums pasigaminome gnocchi su vištos kepenėlių padažiuku.
Patiekalui reikės:
5 virtų bulvių
3 su kaupu didelių šaukštų miltų
1 kiaušinio
prieskoninių žolelių
druskos
Bulves labai gerai sutrinu, kad neliktų trupinių, sumaišau su kiaušiniu, miltais, prieskoninėmis žolelėmis. Viską gerai išminkau, padarau virtinukus ir dedu į verdantį vandenį, kai iškyla į vandens paviršių paverdu dar keletą minučių.
Padažui reikės:
300g Vištienos kepenėlių
1 svogūno
aliejaus
prieskoninių žolelių pagal norą
100 ml liesos grietinėlės  
Susmulkinu svogūną, nuvalau kepenėles ir supjaustau nedideliais gabaliukais. Į įkaitintą aliejų suberiu svogūnus, jiems apkepus sudedu smulkintas kepenėles. Nuolat maišydama kepu 7-10minučių. Dalį iškepusių kepenėlių išimu, o į likusį turinį supilu grietinėlę. Jai užvirus, susmulkinu su "blenderiu" ir naudoju kaip padažą. Likusias kepenėles dedu ant viršaus.
Jaukus naminis patiekaliukas, kurį tiesiog reikėtų vadinti paprastai "bulviniai virtinukai"...valgėme ir ausys lapsėjo:))



2 komentarai:

  1. Liuks idėja, mano spirgučių fanui turėtų patikti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū...ačiū už įvertinimą:)Labai naminis skonis:)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu