Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. sausio 5 d., ketvirtadienis

Gambas al ajillo

Vis dar norisi paprasto, nesudėtingo, greitai ir lengvai paruošiamo ir virškinamo maisto. O kai dar randu nusipirkti labai gražiai atrodančių krevečių, pagandai negaliu atsispirti visai:)
Kas kart apsilankiusi Ispanijoje ir užsimaniusi "kažko tokio mažai, bet ypatingai", užsisakau tapą "Gambas al ajillo" (krevetės su česnakais). Kartais jis būna riebokas, nes krevetės kepamos gausiame sviesto aliejaus mišinyje, tačiau kartais įspaudžiamas tinkamas kiekis citrinos sulčių, kuris užgesina riebumo pojūtį. Kadangi šiandien gaminu pati, tai ir riebalų kiekį galiu reguliuoti.
Patiekalui reikės:
300g šviežių krevečių
1 šaukšto sviesto
1 šaukšto aliejaus
3 didelių skiltelių česnako
3 nedidukų čili pipiriukų
druskos
citrinos sulčių ( pagal skonį, galima ir nedėti)
prieskoninių žolelių ( švelnių)
Krevetes nulupu, išimu rudą "siūlą" (žarną). Nedidelėje keptuvėje ištirpinu sviestą su aliejumi, kai riebalai pradeda putoti, sudedu juostelėmis supjaustytas česnako skilteles ir čili pipiriukus, po minutėlės (kol neparudavo) sudedu krevetes. Kepu 1 minutę ant vienos pusės, 1 minutę ant kitos pusės. Pabarstau druska, užspaudžiu (arba nespaudžiu, pagal norus) citrinos sultis ir nuėmusi nuo ugnies permaišau ir pateikiu ant stalo. Krevetės būna labai sultingos, jeigu kepsite ilgiau jos taps vis sausesnės. Mus sužavėjo lengvai pikantiškai gaivus patiekalo skonis:) Ypatingai rekomenduoju kai norisi "kažko skaniai nedaug"! 

6 komentarai:

  1. Atrodo išties puikiai. Net keista - namie niekad nesu ruošusi šviežių krevečių. Reikia matyt pradėti vesti sąrašą, ko dar namie negaminau, kas atrodo be galo skaniai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ir aš dažnai pasidarau toki patiekalą tik vietoj krevečių naudoju pigesni varijantą krabu mėsą ar lazdeles. Tikrai skanu ir svarbiausia labai greit paruošiamas :)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dažnai namie taip ruoštas krevetes valgome. Labai skanu dar ir chorizo dešros gabaliukų įmesti

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū Indre, kavinėse ir retame restorane duoda šviežių krevečių patieklus, o namuose jeigu šviežios tai šviežios, o jei šaldytos, tai jau tokios. Jeigu kepsi namie, tai tik 1 minutė vienam krevetės šonui ir 1 minutė kitam, aišku priklauso nuo dydžio.
    Virgasai, nuostabią idėją parašei, su krabu lazdelėmis. Ačiū.
    Miela Asta, aš krevetes ir šiaip visas jūros gėrybes dievinu, todėl stengiuosi ruošti kuo įvairiau. O su chorizo dešra esu ruošusi tik jūros šukutes, skonis buvo nuostabus. Ačiū už mintį, pabandysiu ir krevetes:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. O sakykit, kokias konkrečiai žoleles naudojote krevetėms? Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Viliau, man skaniausia yra su raudonėliu arba čiobreliu. Kadangi esu kepusi krevetes ne vieną kartą, tai nuolat eksperimentuojame su žolelėmis. Bandėme ir kalendra, įdomus aromatas ir jau šiek tiek primena rytus, bet tada įdėjau šiek tiek ir sezamo aliejaus:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu