Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. sausio 5 d., ketvirtadienis

Burokėlių sriuba su kukuliukais

Kol pilvukai neatsigauna po didžiųjų švenčių, norisi kuo paprastesnių ir lengviau virškinamų patiekalų. Jau nuo mažų dienų mama sakė, kad sriubytė yra labai sveika. Todėl nutariau pagaminti skystą, iš nevirtų ir nekonservuotų burokėlių, bei su jautienos kumpio kukuliukais, sriubytę. Negaliu šios sriubos pavadinti barščiais, nes tokio tipo sriuba turi savo gaminimo tradicijas ar dar kokiu "mandru" pavadinimu. Nėra čia kuo girtis šio patiekalo įmantrumu, sriuba itin papratai pagaminama, bet tikrai labai skani.
Sriubai reikės:
vandens priklausomai kokio skystumo sriubos norisi
2 nedidelių burokėlių
1 saliero koto
1 svogūno
pusės citrinos sulčių
druskos
1 v.š. cukraus
2 lauro lapų
pipirų grūdelių
džiovintų (petražolių, čiobrelio)
kukuliams reikės:
250g malto jautienos kumpio
1 nedidelio kiaušinio
1 šaukšto manų kruopų

Burokus supjausčiau juostelėmis, svogūną ir salierą dėjau nepjaustytą (po to išgriebiau ir išmečiau) ir su kitais prieskoniais viriau ant nedidelės ugnies apie 20 minučių, tada sudėjau jautienos kumpio kukuliukus ir palikau pavirti dar 20 minučių. Baigiant virti išspaudžiau pusę citrinos, subėriau cukrų. Gavosi skaidri, naminė sriubytė:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu