Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. sausio 8 d., sekmadienis

Anties krūtinėlė - variantas 2 ir 100-asis patiekalas

Šiandien paruošiau šimtąjį patiekalą, kurį aprašiau Bloge. Tiek nedaug turime švenčių ir koks stebuklas jas susikurti pačiam. Taigi, šiandien maža šventė, o tokiai progai parinkau ne tortą ar pyragą, tačiau "išprakaituotą" anties krūtinėlės kepsnį. Tai labai paprastas, o kartu sudėtingas kantrybe, patiekalas. Svarbiausia tikrai tikrai labai šventiškas.
Turiu draugą V., kuris kaip ir aš dievina maistą. Kuris netingi eksperimentuoti virtuvėje, nors yra labai užimtas žmogus. Kurio nuomonė, patarimai ir kritika man labai svarbi. Kartą su juo išsikalbėjome apie anties krūtinėlės kepimą, aptarėme dešimtis paruošimo variantų, bet labiausiai man užstrigo pasiūlymas pagaminti "išprakaituotą" krūtinėlę. Prikabino šiam patiekalui pavadinimą ir kitaip nebegaliu vadinti. Taigi, mielas mano drauge V., skiriu tau šį mano 100-jį patiekalą:)
Reikės:
kiek žmonių, tiek anties krūtinėlių
prieskoninių žolelių
žiupsnelio druskų
Gaminimas: įpjaunu anties krūtinėlės odelę, apibarstau prieskoninėmis žolelėmis ir dedu kepti labai įkaitintoje keptuvėje 2-2,5 minutės ant odos pusės, apverčiu ir 2 minutes pakepu ant kitos. Tuo tarpu orkaitę įkaitinu iki 80 laipsnių kartu su blėka, kurioje keps krūtinėlės. Išimu iš keptuvės lengvai apkepusias krūtinėles ir perkeliu į blėką bei palieku prakaituoti 50 minučių. Kol anties krūtinėlė sėkmingai vargsta orkaitėje pasiruošiu garnyrą, fotoaparatą, skonio receptorius:)
Galima daryti ir atvirkštine tvarka: pirma išprakaituoti antieną, o poto 5 minutes apkepti labai įkaitintoje keptuvėje, gaunasi traškesnė odelė. Bet apie šį kepimo variantą aprašysiu sekantį kartą.
 Nereali mėsos struktūra, spalva, apie sultingumą trūksta žodžių aprašyti kaip tai sultinga, aromatas fantastiškas. Patiekalas vertas 100-ojo patiekalo šventės ir dar daugiau. Ačiū tau V. už idėją!!!!
Specialiai atpjoviau parodyti ir kitą gabaliuką anties krūtinėlės. Pažiūrėkite, jis taip pat nuostabus...patikėkite ir ypatingai skanus! 10 balų iš 10-ies!!!!
P.s. Jeigu reikia ir norite greitai, ne ką prastesnis I variantas:)

16 komentarų:

  1. Nu, zinote, malonu - senokai nesijauciau kaip koks Oliveris, kuri cituoja ir kuriam taip dekoja. Ka galiu pasakyti - viskas taip ir turi buti - MALADEC! Odeta, lieku skolingas. Dabar jau as ka nors tavo igyvendinsiu ir atsiusiu issamia ataskaita. Duok man koki erienos-triusienos prancuziska super-duper receptuka.
    Dar karta sveikinu toki niuru sekmadienio ryta praskaidinus tooookiais pojuciais. Geros dienos ir toliau. V.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Malonu, kad daug nenuklydau nuo esmės, o triušienos ar ėrienos receptuką pabandysiu pagaminti ir patalpinti artimiausiu metu. Žinau vieną:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Čia turbūt galima pavadinti "slow cooking", pati norėčiau išbandyti namuose :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Manau, kad taip...dabar atsisiuntinėju knygą apie "slow cooking", tikiuosi daugiau žinių gauti, bet skonis...NEREALUS!!! Bandyti privaloma, labai labai:))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū:) Kai pabandysi, labai norėčiau pamatyti ir paskaityti apie rezultatą:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Superinis receptukas ir skanu ir greita. K.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Išbandėte? Patiko?:)) Labai džiaugiuosi,kad patiko. Labai dėkoju, kad pasidalinote nuomone:) Nes man tai nerealiai skanu...net pačiai seilės tįsti pradėjo. Reikės pakartoti:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ar antiena tokiu būdų tampa tikrai termiškai apdorota? Ar patartumėte šį receptą nemėgstantiems mėsos carpačio, ar lengvai/vidutiniškai keptų steikų?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Taip apdorota antiena gaunasi, kaip vidutiniškai keptas steikas. Jeigu norite labiau kepto, tai padidinkite temperatūrą iki 110 laipsnių, bet tada reikia termometro, kad viduje mėsa neviršytų 70 laipsnių. be galo sultinga, aromatinga ir tikrai toli nuo carpacio

    AtsakytiPanaikinti
  10. tikriausiai kazka blogai dariau, nes mesa nebuvo pakankamai sultinga :( ir visai isgaravo is galvos pamatuoti temperatura, tiesiog laikiausi laiko ir orkaites temp nuorodu...

    AtsakytiPanaikinti
  11. Turiu keleta klausimu, kad issiaiskinti problema. Ar ta krutinele buvo saldyta, jeigu taip, tai kiek ilgai? Kaip ja atsildei? Ar apkepei pries pasaunant i orkaite? Gal ji labai nediduke buvo? Labai keista, jeigu tikrai kepei 80 laipsniu, tai jos vidus turi buti 68 laipsniai, arba ne daugiau 70. Labai prasau parasyk visus siuoa atsakymus, kad galetum megautis siuo nuostabiu kepsniu. O as pabandysiu surasti kur buvo problemele, kad nepavyko?:)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Gaminau pagal si recepta, tik keptuveje apkepiau po kepimo orkaiteje - gavosi nuostabiai minksta, sultinga ir rausva mesa. Labai aciu uz recepta, gaminsiu dar tikrai ne karta!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai jums aciu :) Labai :) Kad bandote, kad patinka. Beje, dabar dazniausiai ir as kepu pabaigoje ant odeles :)

      Panaikinti
  13. Odeta, šiandien savo šeimai nusprendžiau pagaminti šventiškus pietus - kepiau ančių krūtinėles pagal šį Tavo receptą ir patiekiau su morkų-pastarnokų koše, šeivamedžio uogų padažu ir builiais. Buvo neapsakomai gardu. Ančių krūtinėlės - tiesiog superinės, minkštos, sultingos ir tirpstančios burnoje. Nesiginčydamas valgė net mano vaikas, nors šiaip retai kada jam įsiūlau trumpai keptos mėsos. Ačiū už receptą ir gerą ūpą prie pietų stalo!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kristina, aciu Tau labai uz grazius zodzius. Tokie nuostabus komentarai, dar labiau ikvepia suktis virtuveje ir dalintis su visais :)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu