Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. gruodžio 7 d., trečiadienis

Šukučių vėrinukas su chorizo dešra

Ir toliau "išsidirbinėju" jūros šukučių tema. Šį kartą bandžiau daryti meną lėkštėje, nežinau ar pavyko, bet skanu buvo tikrai. Ispaniškoji chorizo dešra suteikė šukutėms pikantiškumo, o jeigu kam jo trūko, tai padariau čili padažiuką, o bulvę šitaip pateikti pasiūlė dukra. Man labai patiko jos idėja. 
Suvėriau jūros šukutes ir chorizo dešros griežinėlius mediniu iešmuku ir kepiau keptuvėje, dešra išskyrė spalvą ir savo savitą skonį, kuris sklandžiai įsiliejo į šukutes. Kadangi sumanymas buvo pikantiškas variantas, todėl ir padažiukui panaudojau čili pipirų pastą sumaišytą su alyvuogių aliejumi ir šlakeliu balto vyno acto, cukrumi ir druska. Išvirtą ir apkeptą bulvę įdėjome tarp prieskoninių žolelių, kas mūsų manymu papuošė lėkštę, o patiekalą padarė sotesniu, t.y. su pretenzija į pagrindinį patiekalą.

8 komentarai:

  1. manau, menas kuo puikiausiai pavyko, labai gražiai atrodo bendras vaizdas ir kaip skaniai, net seilė nutyso. Bet turiu pasakyt, kad nė neįtariau, jog šukutės yra scallops, reikėjo eit pagooglint, kad sužinočiau, kas per jūros gėrybė tai yra ir likau maloniai nustebinta ;)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū. Aš jas dievinu, o jų jau būna pirkti ir Lietuvoje...aišku, nepagailint ir pinigų:) Pirkau ir šaldytas. Skanu, bet jau ne tas, bet troškiniui iš bėdos galima panaudoti:)Svarbiausia neperkepti. O tavo saldumynai nuostabūs:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nesu ragavusi tų šukučių. O chorizo mėgstu. Įtariu patiktų :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. mm, dievinu šukutes... keptos tikras gardumynas... ir karpačio teko kažkada ragauti...
    gaila, kad mūsų parduotuvėse visai niekur nesimato.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Patiktų...garantuoju:) Vilniuje RIMI Panoramoje penktadieniais būna pirkti šviežių...o šaldytų būna maišais, tik skonis nebetas:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. ačiū, Odeta. Tik paradoksas tame, kad štai dėl tokių patiekalų kaip šis tai iš proto galiu išeiti; labai mėgstu jūros gerybes, žuvį ir esu šimtaprocentinė mėsos valgytoja ;)) o va, saldumynų dėl manęs galėtų ir nebūti, tik kad kepti juos mėgstu ir kuistis dekoruojant ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kaskart zaviuosi! Is kur tiek fantazijos!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ačiū Ramune:) Tai labai palaiko ir skatina eksperimentuoti:)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu