Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. gruodžio 20 d., antradienis

Kai kalakutas šeimai per didelis

Kai kalakutas šeimai per didelis, per šventes aš kepu vištą. Visada stengiuosi pirkti pas ūkininką, o dar geriau pas pažįstamą, kuris augina ekologiškai ar bent jau artimiau jam. Taip ir šį kartą, užėjusi į ūkininkų turgų neatsispyriau gražiai, nedidukei vištytei. Šeima tiesiog pareikalavo, kad ji turi būti iškepta visa. O kadangi šeimos reikalavimas yra man įstatymas, o aš jų stengiuosi laikytis, tai teko kepti kaip jie pageidavo. Nors įpyniau ir savo įnorių:)
Vištienos marinatui naudojau:
šaukštas maltos paprikos
2 česnako skiltelės (smulkintos)
druskos
šaukto medaus
3 šaukštus austrių padažo ( iš kinų virtuvės)
3 šaukštus riešutų aliejaus ( aš naudojau anakardžių)
100 ml obuolių sulčių
Visas sudedamąsias dalis labai gerai išmaišiau ir ištryniau vištą. Palikau marinuotis 2-3valandas. Išsimarinavusią vištą kepiau folijoje 1valandą, po to 30-40 minučių su bulvėmis apliejusi jas ir vištą likučiu marinato.
Garnyrui:
5 bulves
Užviriau vandenį. subėriau bulves į puodą ir viriau 5 minutes. Po to perliejau šaltu vandeniu ir įdėjau kepti prie vištos ( apie 1/2 valandos) apšlakčiusi likučiu jos marinato.
Garnyrui:
1 baltą ridiką (sutarkuotas burokine tarka)
1 ilgą agurką (sutarkuotas burokine tarka)
1 raudoną svogūną (susmulkintas)
2 šaukštų aliejaus
1 šaukštelį citrinų sulčių
1 šaukštelį medaus
žiupsnelį druskos
Visas sudedamąsias dalis sumaišau ir pateikiau prie aštrokų bulvių ir vištienos, kas labai gaivino.
Kaip skanu!!!!!!!!!!!!!!!!! Mirtis dietoms!!!!!!!!!!!!!!!!!


5 komentarai:

  1. Rasa, reikia palaikyti šaltai, pamarinuoti, iš karto nereikėtų kepti. Labai skaniai su aliejumi įsigeria paprikos skonis, česnakai ir kiti prieskoniai. Kepiau folijoje, nes rankovės neturėjau. Jeigu galiu trumpai kepti nenaudoju nieko, pvz.: nedidelius viščiukus:)O anties krūtinėlę, jeigu kepti kaip prancūzai, tai visiškai natūraliai. Aprašysiu...gal kitais metais:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. sveiki sakykite o keik druskos dedate man niekaip neiseina atitaikyti as arba perdaug pridedu arba per mazai buna beskone

    AtsakytiPanaikinti
  3. Neseniai kepiau vištą "rankovėje". Labai rekomenduojamas metodas, nes gaunasi super minkšta, sultinga ir net mėsa nuo kaulų neriasi. Spėju, folijoje turėtų būti panašus rezultatas? Aišku, naudojau ūkininko vištytę, bet gal kas yra bandęs ir su prekybos centrų?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vika, kai naudoju daug prieskonių kurie turi daug kvapo, tai druskos dedu mažiau, o jeigu tradiciškai su pipirais, česnakais tada dedu druskos daugiau, apie 1 šaukštas (be kaupo) vienetui, bet vis tiek sunku pasakyti, nes labai skirtingai. Tik visada ištepu aliejumi, o šis labai įsigeria į mėsą tuo pačiu įešdamas priesonių aromatą.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Vilma, aš irgi perku vištytes tik iš ūkininkų, skonis nepalyginsi su parduotuvinėmis:) O rankovėje nesu kepusi, vis ruošiuosi nusipirkti, bet nepavyksta, pamirštu. O kaip tada padari traškią skūrytę?

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu