Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. lapkričio 6 d., sekmadienis

Raugintų kopūstų troškinys su baravykais

Tai taip lietuviška ir skanu šaltai rudens vakarienei. Iš tiesų, tai ruošiau šį troškinį prie avienos kepenėlių, bet pamačiusi ir paragavusi kaip tai skanu, nusprendžiau, kad garnyras vertas būti atskiru patiekalu. Ypatingai lengvai paruošiamas patiekalas.
Kaip gera naudoti visus Lietuvos kaime ir miške užaugintus produktus. Kadangi ruošiau kaip garnyrą, nenaudojau nei spirgučių, nei mėsytės, bet gavosi labai labai lietuviškai skanu.
Raugintų kopūstų troškiniui reikės:
1 kg raugintų kopūstų
2 didelių svogūnų
2 morkų
petražolės šaknies (dėjau, kadangi turėjau šaldytuve)
5 vidutinio dydžio bulvių
6 šaldytų baravykų
šaukšto sviesto
vandens
prieskonių (pipirai, lauro lapai)
Kaip skanu rašyti, net seilės skiriasi ir čepsėti norisi:) Smulkiai sukapoju svogūnus, sutarkuoju morkas burokine tarka. Svieste apkepu svogūnus ir morkas, sudedu raugintus kopūstus ( jeigu labai rūgštūs - galima perlieti vandeniu arba įdėti šviežių kopūstų, bet man skaniau naudoti tik raugintus), įpilu vandens, sudedu prieskonius ir troškinu. Kai kopūstai suminkštėja įdedu bulves ( man patinka stambiai pjaustytos arba išviso nepjaustytos), o troškinimosi pabaigoje puodą papildau baravykais. Kartojuosi...bet vis tiek pasakysiu...labai labai skanu!




2 komentarai:

  1. Skanumynas tie rauginti kopūstai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sutinku visu 100%, o jeigu dar tikri kaimiški iš bačkos...tikra vitaminų bomba:)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu