Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. lapkričio 6 d., sekmadienis

Kaip man sekėsi gaminti sūrio pyragą

Prisipažinsiu, sunku man gaminti saldžius patiekalus, nes: nesijaučiu labai stipri kulinarė, kad peržengčiau į aukščiausią lygį ( konditerijos), turiu problemų su anstvoriu, todėl save privalau riboti, matyt dėl šios priežasties, tiesiog nemėgstu saldumynų, konditerija man kaip kosmosas, prie kurio nedrąsu prisiliesti ir nežinia koks bus rezultatas. Konditeriai lygu (=) pasakų kūrėjai, kurie sukuria gražią, saldžią ir skanią istoriją mažame gabalėlyje. Ir šis mažytis torto kasnelis priverčia užsimerkti ir išvysti nuostabią pasaką savo galvoje ir visada saldžią ir skanią.
Taigi, bandysiu ir aš patekti į šį pasakų pasaulį savo jėgomis, deja ne su savo kūriniu, bet kepsiu Irri sūrpyragį http://irri-style.blogspot.com/2011/10/chessecakeas-su-karamele-ir.html,  kuris man pasirodė kaip tortas ir su labai detaliai aprašytu gamybos procesu. Nors nebūsiu originali, kepdama šį pyragą, tačiau man saldumynų kepimas yra labai stipru ( kaip dabar madinga sakyti "iššūkis") ir šiam procesui morališkai ruošiausi visą savaitę.
Gana čia man reikalauti jūsų dėmesio ir tikėtis pagyrų, bet su didžiausiu malonumu dabar pristatau savo sūrio pyragą, prilygstantį tortui.
Pagrindui reikės:
2 pakelių sausainių
100 g sviesto
vandens (pyliau 3 šaukštus)
Sausainius sutryniau su "blenderiu" iki rupių miltų konsistencijos, supyliau išlydytą sviestą, vandenį, ir gerai išminkiusi išklojau kepimo formą ir kraštus. Palikau šaltai, kol pasidariau sūrio masę.
Sūrio masei reikės:
500 g (4 indelių) Philadelphia sūrio ( mačiau ir kitokio, bet pirmam kartui nedrįsau eksperimentuoti)
4 šaukštų cukraus
šlakelio vanilės ekstrakto
4 kiaušinių
100 ml grietinės
Subėriau cukrų, sudėjau sūrį ir viską gerai išplakiau iki vientisos masės. Plakdama mušiau po vieną kiaušinį, pabaigoje įdėjau grietinę, vanilę. Supyliau ant atšalusio pagrindo ir palikau kepti 140 laipsnių orkaitėje 1valandą, po to palikau aušti orkaitėje dar 0,5 valandos. Kai masė visai atvėso, padėjau į šaldytuvą keletui valandų ( mano atveju gavosi apie 4).
Kadangi negavau pirkti makadamijų riešutų, naudojau lazdyno. Kaip rekomendavo Irri, orkaitėje apkepiau riešutus, tada lengvai nubyrėjo riešutų odelė. Kol riešutai vėso, pasiruošiau karamelę riešutams apvolioti. Tiesiog ištirpdžiau cukrų ( išklojau cukrumi keptuvės dugną ir jis lengvai ištirpo), tik jokiais būdais nemaišykite. Vos tik išsilydė cukrus, greitai greitai apvoliojau jame riešutus ir palikau vėsti. Atvėsusius susmulkinau stambokais gabaliukais ir išklojau ant pyrago paviršiaus.
Skystai karamelei reikės
50 g sviesto
cukraus (ant viso keptuvės dugno), nesvėriau, bet iš akies atrodė, kad turėtų būti apie 150g
100 ml grietinėlės ( naudojau 13%)
Kaitinau cukrų iki pilnai išsilydė, ant nedidelės ugnies (bijojau sudeginti), sudėjau sviestą, grietinėlę ir labai labai gerai išmaišiau! su rankiniu plaktuvu iki spalva tapo kaip irisinio saldainio. Atvėsus karamelei, apliejau pyragą...o tada jis tapo tortu.....
Štai ir viskas. SKANU...kaip pasakoje, ragaudama užsimerkiau. GAMINSIU...dar ne kartą, drąsiau....PYRAGO dar liko kolegoms...o GAL IR JUMS:)

2 komentarai:

  1. Ir reikejo man cia nakti i tavo bloga ilysti :) Dabar mirtinai noriu ko nors saldaus... Pyragas atrodo nu labai labai gundanciai. Ypac suzavejo karamelizuotu riesutuku ideja, turetu buti labai labai skanu. Apskritai labai megstu varskinius, surinius pyragus tortus, butinai reiks isbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū...net aš suvalgiau jo gabalėlį. Žinant mane, tai tikrai skanus gavosi:) Labai rekomenduoju, jis visai nesudėtingas. Žadu prieš France išsikepti, jeigu liks įsidėsiu, pavaišinsiu:)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu