Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. spalio 25 d., antradienis

Žuvies file vynuogių padaže


Kaip ši žuvis vadinasi lietuviškai, tiesiog sunku nuspėti, nes nesu kalbininkė ar biologė. Angliškai ją vadina Megrim, ispanai rašo gallo (gaidys), prancūzai valgo kaip cardine franche, o man ji tiesiog panaši į didelį jūros liežuvį. Ji labai paplitusi Europos turguose, parduovėse, o tada jau atsiranda ir restoranų meniu ar ant šeimininkių (ų) stalo. Šiandien ši nuostabiai plokščia gražuolė pakliuvo ir ant mano stalo.




Pirmą kartą gyvenime pati dariau plokščios žuvies file. Nuskutau žvynus, perpjoviau ties stuburu ir lengvai atkėliau nuo pagrindinių kaulų. O kadangi kaulas tik vienas, tai pasirodė visai nesunku. Gavosi keturi nelabai dideli ( kaip tik vienos porcijos dydžio)file gabaliukai.
Kad vynuogių sultys greičiau įsigertų į žuvį, nulupau ir odą.





Patiekalui reikės: žuvies file (baltos, nesausos), druskos, pipirų, aliejaus kepimui, sauja sultingųvynuogių, 1 arb. šaukštelis balzaminio acto
Kol kepu žuvį,supjaustau vynuoges pusiau ir truputi paspaudžiu, kad sultys greičiau išsileistų ir įsigertų. Baigiant kepti, pašlakstau balzaminiu actu, pamaišau ir pateikiu su šviežiomis salotomis ir bulvių koše. Skonis labai labai lengvas, gaivus, aromatingas ir sultingas. Visi likome sužavėti. Rekomenduoju pasigaminti. Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu