Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. spalio 9 d., sekmadienis

Grybų mišrainė su burokėliais

Siaubas, nebuvau sodyboje, o tiksliau savo darželyje dvi savaites ir pelės sugraužė pusę mano nuostabiųjų raudonųjų burokėlių derliaus. Aš juos taip mėgstu, kad vos neapsiblioviau iš nevilties, nes dosniai savo gėrybėmis dalinęsis darželis ( 5x6 žingsnių) vis tiek galų gale sugebėjo "pasišiukšlinti".
Gerai, kad radome šiek tiek grybų, todėl sugalvojau pagaminti mišrainę, kuri tinka ir greitam vartojimui ir žiemai.
Taigi mums reikės:
1 kg virtų raudonų burokėlių
1 kg svogūnų
500g (apie) įvairių grybų
300g pomidorų padažas (natūralus)
aliejus (aš naudojau saulėgražų pagal poreikį, šiam kiekiui sunaudojau 1 stiklinę)
0,5 muskato riešuto
Druksta, kvapnieji pipirai, lauro lapai (pagal skonį)
Žiauriai sunku nufotografuoti. Neturiu tiek fantazijos, nešiojau po namus ir lėkštėse, ir puoduose, ir įvairiuose nestandartiniuose induose. Todėl nusprandžiau, kad skonis svarbiausia ir palikau nuotraukose tai kas geriausiai pavyko (nes nepavyko niekas, išskyrus skonį).
Išvirtus burokus sutarkavau, svogūnus smulkiai sukapojau, grybus susmulkinau, apviriau ir subėriau į apkeptų svogūnų su burokėliais mišinį. Viską apkepiau apie 15 minučių. Supyliau prieskonius, pomidorų padažą ir palikau troškintis dar 10 minučių. Po to šaukštais dėjomės ant duonos ir valgėme...apžoriškai, nes buvo labai skanu ir neįprasta:)
ATOSTOGOS...ATOSTOGOS...ATOSTOGOS....MAROKAS...MAROKAS...MAROKAS skamba ausyse nuo ryto iki vakaro. Šį savaitgalį prasideda išsvajotos atostogos. Labiausiai norisi "atsijungti" nuo darbų, kur nuo ryto iki vakaro vien problemos:) ATOSTOGOS... O Marakešo turgus? Net viešbutį užsisakėme kuo arčiau Medinos. Aš nuo neatmenamų laikų svajojau pamatyti Maroką, ypač Marakešą, net į Egiptą nevažiavau (aišku ne dėl Maroko, bet mintyse, man jie skirtingi...net labai)...ir štai, kaip sakoma, jeigu labai stipriai svajoji, svajonės išsipildo...Rynair pardavė bilietus 12Eur žmogui, kelionei pirmyn atgal:) Ta proga nusipirkau Tajiną, kad grįžusi iš kelionės, artimuosius pradžiuginčiau marokietiškos virtuvės ypatumais.
Labai knieti pažiūrėti ir paragauti kaip jie ruošia maistą tajinuose. Kiek teko ragauti, skaityti, matyti visa tai marokiečių "išmislas", tikiuosi grįžusi galėsiu "sublizgėti" su šio indo subtilybėmis:) Kaip mūsų draugai Prancūzijoje, pridedu nuotrauką patiekalo, kurį ruošė. Kaip žinia, šioje šalyje gyvena nemažai arabų, negrų...o ir patys prancūzai mėgsta ilsėtis Maroke.
Geriausia žinia, Maroke dabar iki 30 laipsnių šilumos:)


2 komentarai:

  1. Uzuojauta del buroku derliaus, bet kaip suprantu tai isprovokavo labai rudeniska misraine su grybais :) reikes isbandyti, nes labai megstu tiek grybus, tiek burokus.
    O ryanier tikrai cia jus " palepino" galima uz jus tik pasidziaugt arba tyliai papavydet :) Zodziu geru atostogu, siltu ispudziu ir labai lauksiu patiekalu pagamintu Tajinu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Miela Rasa, ačiū už palinkėjimus, įspūdžiai didžiuliai...ruošiuosi pati kepti tadžiną ir palyginti su Marokietišku:) Man Marakešas paliko įspūdį kai spalvų, prieskonių, aliejų, šlapimo ir žmonių sukelto gausmo mišinys..jeigu trumpai:)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu